MIVACRON 20 mg 5 ampül Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mivacron yan etkileri, Mivacron etkileri, Mivacron zararları, Mivacron belirtileri, Mivacron uyarılar, Mivacron önlemler, Mivacron kilo aldırırmı, Mivacron zayıflatırmı, Mivacron zehirlenmesi, Mivacron cinsellik, Mivacron sorunlar, Mivacron uykusuzluk, Mivacron bağımlılık, Mivacron bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi MIVACRON’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Alerjik reaksiyonlar (kaşıntı, döküntü, solunum güçlüğü, ağız, dil ve boğazda şişme, öksürük, kalp atımında azalma ve kan basıncında düşme)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Geçici olarak kalp atımının    hızlanması
  • Bronşların daralması
  • Tansiyonun düşmesi
  • Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

    Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

  • Deri üzerinde oluşan kızarıklık, kurdeşen
  • Deride kızarıklık
  • Bunlar MİVACRON’un hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması

    Mivacron uygulaması ile ilgili olarak deride kızarıklık, eritem, ürtiker, hafif geçici hipotansiyon, geçici taşikardi veya bronkospazm görüldüğü bildirilmiş ve bu histamin serbestlenmesine bağlanmıştır. Bu etkiler doza bağlıdır ve 0.2mg/kg veya daha yüksek başlangıç dozları hızlı verildiğinde daha sık görülür. Eğer Mivacron 30-60 saniyede verilirse veya 30 saniyede bölünmüş dozlarda verilirse bu etkiler azalır. Mivacron'u bir ya da daha fazla anestezik ajanla birlikte kullanan hastalarda çok nadir olarak ciddi anafilaksi veya anafilaktoid reaksiyonlar rapor edilmiştir.