MIKONAFIN 250 mg 14 tablet { Umut İlaç } Uyarılar

Umut Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mikonafin uyarılar, Mikonafin zararları, Mikonafin önlemler, Mikonafin riskler, Mikonafin yan etkisi, Mikonafin alerji, Mikonafin alkol, Mikonafin hamileler, Mikonafin emzirme, Mikonafin araç kullanımı, Mikonafin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Karaciğer fonksiyonu

). Eğer hastada açıklanamayan inatçı bulantı, iştah azalması,yorgunluk, kusma, sağ üst kadranda abdominal ağrı, sanlık, idrar renginde koyulaşma,dışkı renginde açılma gibi bulgu ve belirtiler görülürse MİKONAFİN tedavisine sonverilmeli ve karaciğer fonksiyonlan değerlendirilmelidir.

Dermatolojik etkiler

MİKONAFİN tabletleri alan hastalarda ciddi cilt reaksiyonlan (örneğin Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz, eozinofili ve sistemik semptomlar ile ilaç döküntüsü) çok nadir bildirilmiştir. Eğer ilerleyici cilt döküntüsü oluşursaMİKONAFİN tabletleriyle tedavi kesilmelidir.

Terbinafin, daha önce psoriyazis veya lupus eritematozusu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır çünkü pazarlama sonrası dönemde psoriyazis ve kutanöz ve sistemiklupus eritematozus yatkınlığı ve alevlenmesi bildirilmiştir.

Hematolojik etkiler

MİKONAFİN tabletlerle tedavi edilen hastalarda çok nadir kan diskrazisi (nötropeni, agranülositoz, trombositopeni, pansitopeni) vakalan bildirilmiştir. MİKONAFİNtabletlerle tedavi edilen hastalarda oluşan herhangi bir kan diskrazisinin etiyolojisideğerlendirilmeli ve MİKONAFİN tabletleriyle tedavinin bırakılması da dahil olmaküzere ilaç rejiminde olası bir değişiklik hakkında karar verilmelidir.

Böbrek fonksiyonu

Böbrek fonksiyon yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 50 mL/dak altında olanlar veya serum kreatinini 300 Dmol/L üzerinde olanlar) MİKONAFİN tabletlerinkullanımı yeterince araştırılmamıştır, bu nedenle de önerilmez (bkz. Bölüm 5.2Farmakokinetik özellikler).

Sodyum için uyan

Bu tıbbi ürün her tablette 1 mmol (23 mg)’den daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Diğer ilaçlarla etkileşimler

In vitro ve in vivo çalışmalar, terbinafinin CYP2D6 metabolizmasını inhibe ettiğini göstermiştir. Bu nedenle, özellikle terbinafin ile birlikte trisiklik antidepresanlar, betablokerler, selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI), antiaritmikler (İA, İB ve

İC sınıfı içeren) ve B tipi monoamin oksidaz inhibitörleri gibi başlıca CYP2D6 tarafından metabolize edilen ilaçlan kullanan hastalar eğer birlikte kullandıktan ilacıntedavi aralığı da darsa takip edilmelidir (bkz. Bölüm 4.5. Diğer tıbbi ürünler ileetkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri).

Diğer

Retinal ve oküler değişiklik, pansitopeni, nötropeni, Stevens-Johnson sendromu ve toksik epidermal nekroliz görülmesi durumunda tedaviye son verilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MİKONAFİN tabletlerle tedavinin araç ve makine kullanma üzerindeki etkileri üzerine çalışmalar yapılmamıştır. İstenmeyen bir etki olarak baş dönmesi yaşayan hastalar araçve makine kullanmaktan kaçınmalıdır.