MIACALCIC 100 IU 5 ampül Uyarılar

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Miacalcic uyarılar, Miacalcic zararları, Miacalcic önlemler, Miacalcic riskler, Miacalcic yan etkisi, Miacalcic alerji, Miacalcic alkol, Miacalcic hamileler, Miacalcic emzirme, Miacalcic araç kullanımı, Miacalcic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Somon kalsitonininin peptid yapısında olmasından dolayı sistemik aleıjik reaksiyonlann oluşma olasılığı vardır ve MİACALCİC uygulanan hastalarda, tek tük anafilaktik şok vakalannı da içeren, aleıjik tipte reaksiyonlar bildirilmiştir. Somon kalsitonine duyarlılığı

olabileceğinden şüphelenilen hastalarda tedavi öncesinde, seyreltilmiş steril MİACALCİC çözeltisi ile deri testi yapılması düşünülmelidir.

MİACALCİC Ampuller, 1 ml başına 23 m g’dan daha az sodyum içerdiklerinden dolayı “sodyum içermedikleri” düşünülebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MİACALCİC’in araba ve makine kullanımı üzerine etkisine ait hiçbir çalışma bulunmamaktadır. MİACALCİC hastanın reaksiyonlarını azaltan halsizlik, sersemlik ve görme bozukluklarına (Bkz. 4.8. İstenmeyen etkiler) neden olabilir. Bu nedenle, hastalar, bu etkilerin meydana gelebileceği ve böyle durumlarda araç ya da makine kullanmamaları konusunda uyarılmalıdır.