MIACALCIC 100 IU 5 ampül Etkileşimi

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Miacalcic etkileşimi, Miacalcic etken madde, Miacalcic yardımcı maddeler, Miacalcic alkol, Miacalcic etkileşim, Miacalcic kullananlar, Miacalcic dozu, Miacalcic kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Kalsitonin ve lityumun bir arada kullanımı plazma lityum konsantrasyonlannı azaltabilir. Lityum dozunun ayarlanması gerekebilir.

Özellikle kemik yıkımı anormal düzeyde yüksek oranda olan hastalarda belirgin olmak üzere, kalsitonin uygulamasından sonra serum kalsiyum düzeyleri, normal düzeylerin altına geçici olarak düşebilir. Osteoklastik aktivite azaldıkça bu etki de hafifler. Bununla birlikte, kardiyak glikozitler veya kalsiyum kanal blokerleri ile eşzamanlı tedavi görmekte olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Hücresel elektrolit konsantrasyonlanndaki değişiklikler nedeniyle etkilerinin modifıye olabileceği göz Önünde bulundurularak, bu ilaçların dozajlannda ayarlamaya gidilmesi gerekebilir. Kalsitoninin bifosfonatler ile kombinasyon halinde kullanımı, aditif kalsiyum düşürücü etki ile sonuçlanabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Hiçbir çalışma yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon: