MENTONEX-C 200 mg 30 efervesan tablet { Neutec Inhaler } Etkileşimi

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mentonex etkileşimi, Mentonex etken madde, Mentonex yardımcı maddeler, Mentonex alkol, Mentonex etkileşim, Mentonex kullananlar, Mentonex dozu, Mentonex kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Asetilsİstein ile ilişkili

• Antİtüssifler:

Asetilsİstein ve antitussiflerin birlikte kullanılması halinde, öksürük refleksinin azaltılmasına bağlı olarak solunum yollarındaki sekresyonda belirgin bir artış olabilir. Buyüzden, bu tip kombinasyon tedavisi kesin tanı üzerine yapılmalıdır.

• Antibiyotikler:

Sahip olduğu serbest sülfıdril grubu nedeni ile asetilsistein çeşitli penisilinler, tetrasikünler, sefalosporinler, aminoglikozİtler, makrolidler ve amfoterisin B ile etkileşime girebilir. Builaçlar asetilsisteinle eş zamanlı olarak kullanılmamalı, gerekli ise uygulama aralığı en az 2

— saat olmalıdır.----------

Amoksİsilin, doksisiklin, eritromisin veya tiamfenikol ve sefuroksim ile herhangi bir geçimsizlik bildirilmemiştir.

• Diğer ilaçlar:

Asetilsistein ile birlikte kullanıldığında nitrogliserinin vazodilatör ve trombosit agregasyonunu inhibe edici etkisinde bir artış olabileceği bildirilmiştir.

Kronik karbamazepin tedavisi gören epİleptik bir hastada asetilsisteinin karbamazepİn kan düzeyini düşürerek tonik-klonik konvülsiyona neden olduğu bildirilmiştir.

Aktif kömür asetilsisteinin emilimini etkileyebileceği için birlikte kullanımlan önerilmez.

Askorbİk asit ile İlişkili:

• Alüminyum içeren antiasitlerle birlikte kullanılması idrarda alüminyum elimlnasyonunuartırır. Antiasit ve askorbık asidin birlikte kullanımı özellikle böbrek yetmezliği olanhastalarda önerilmemektedir.

Askorbİk asit kan ve idrar örneklerinde glukoz, kreatinin ve ürik asidin biyokimya testsonuçlarını etkileyebilir.

* Oral kontraseptİfler C vitamininin serum düzeyini düşürür. Asetilsalisilİk asit, disülfiram,meksitetin, demir, fenİtoin, barbitürat ve tetrasiklin askorbik asidin idrar yoluyla atılanınıartırır. Flufenazİn ve varfarin İle etkileşmektedir.

• Askorbik asidin yüksek dozlan asidik İlaçların beklenmeyen renal tübülerreabsorpsiyonuna neden olabilecek şekilde idrarın asidik olmasına yol açar, asidik ilaçlannkan düzeylerini arttırarak istenmeyen etkiler ortaya çıkarır. Bazik ilaçların ise terapötiketkisinde azalmaya yol açacak şekilde reabsorpsiyonda azalma görülür.

Özel popülasyonlara ilişkin ck bilgiler

Özel popülasyonlara ait etkileşim çalışması bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ait etkileşim çalışması bulunmamaktadır.