MENTONEX-C 200 mg 30 efervesan tablet { Neutec Inhaler } Dozu

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mentonex dozu, Mentonex dozaj, Mentonex doz aşımı, Mentonex uygulama, Mentonex kullanım şekli, Mentonex kullanımı, Mentonex kullanım süresi, Mentonex açmı tokmu, Mentonex nedir, Mentonex ne için kullanılır, Mentonex nasıl kullanılır, Mentonex faydaları, Mentonex etkileri, Mentonex günde kaç kez, Mentonex sabah mı akşam mı, Mentonex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoioji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler ve 14 yaşın üzerindeki adölesanlarda: Günde 3 defa 1 efervesan tablet (200/100 mg asetilsİsteİn/askorbik asit)

6-14 yaş arası çocuklarda: Günde 2 defa 1 efervesan tablet (200/100 mg asetilsistein/askorbik asit)

2-6 yaş arası çocuklarda: Günde 2-3 defa 100/50 mg asetilsistein/askorbik asit 0-2 yaş arası çocuklarda: Günde 1 defa 100/50 mg asetilsistein/askorbik asit

MENTONEX-C doktorun önerisi olmadan 4-5 günden fazla kullanılmamalıdır.

Uygulama şekli:

MENTONEX-C yemeklerden sonra bir bardak suda eritilerek İçilir. MENTONEX-C’nin ekspektoran etkisi sıvı alıntıyla artmaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Asetilsisteİnİn böbrek yetmezliği olan hastalarda güvenlilik ve etkililiği araştırılmamıştır. Uzun süreli ve yüksek dozlarda vitamin C kullanımında aşın okzalat atılmalı renal yetmezlikgörülebilir. MENTONEX-C dikkatli kullanılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

İlerlemiş karaciğer yetmezliği olan (Child-Pugh Klas C) hastalarda asetİlsİsteinin ortalama elİminasyon yan ömrü uzar ve klerens azalır (bkz. Bölüm 4.4, 5.2).

Pcdiyatrik popiilasyon:

2 yaşın altındaki çocuklarda sadece doktor kontrolü altında kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Asetİlsİsteinin geriyatrik hastalarda güvenlilik ve etkililiği araştırılmamıştır.

Doz aşımı ve tedavisi

Asetilsİsteİn

Asetilsisteİnin oral formlarında bugüne kadar toksik bir doz aşımı görülmemiştir. Gönüllü denekler 3 ay boyunca, günde 11,6 g asetilsistein ile tedavi edildiğinde ciddi bir yan etkigözlenmemiştir. Günde 500 mg/kg oral doz asetilsistein herhangi bir toksik etki olmaksızıntolere edilmektedir.

Zehirlenme semptomları:

Doz aşımı durumunda bulantı, kusma ve ishal gibi gastrointestinal semptomlar görülebilir. Emzirilen bebeklerde hipersekresyon tehlikesi vardır.

Doz aşımında uygulanacak tedavi ve alınması gereken önlemler:

Gerektiğinde semptomatik tedavi uygulanır.

İnsanda parasetamol zehirlenmesinde uygulanan intravenöz asetilsistein tedavisi sayesinde günlük 30 grama kadar çıkan dozlarda asetilsistein hakkında maksimum doz bilgisimevcuttur.

Oldukça yüksek asetilsistein konsantrasyonlarının i.v. olarak uygulanması özellikle hızlı uygulandığında, kısmen anafılaktik reaksiyonlara yol açmıştır.

Askorbik asit

Askorbik asit, doz aşımında glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği olan hastalarda asidoza veya hemolitik anemiye neden olabilir. Yüksek doz aşımı böbrek yetmezliğine neden olabilir.Nadiren de olsa yüksek dozlarda diüretik ve/veya diyare görülebilir. Ayrıca okzalat kristallerioluşumu da görülebilir. Böyle durumlarda C vitamini alimim kesmek yeterlidir.

Tedavi:

Semptomlara yönelik tedavi uygulanır. Gastrik lavaj yapılabilir veya hasta diyalize alınabilir.