MENEKLIN 600 mg 1 ampül Gebelik

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Meneklin gebelik kategorisi B'dir. Meneklin hamilelik kategorisi, Meneklin gebelik kategorisi, Meneklin emzirme, Meneklin anne sütüne geçer mi, Meneklin laktasyon, Meneklin hamilelerde kullanımı, Meneklin ve bebek, Meneklin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Klindamisinin hamile kadınlardaki güvenliliği kanıtlanmadığından, MENEKLİN Ampul korunma yöntemi uygulamayan kadınlarda dikkatle kullanılmalıdır. MENEKLİN Ampulkullanan kadınlar uygun bir doğum kontrolü yöntemi uygulamalıdır.

Gebelik dönemi

MENEKLİN Ampul’ün gebelerde kullanımı ile ilgili yeterli ve kontrollü çalışma yoktur. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Klindamisinin gebelik döneminde kullanımının güvenliliği henüz gösterilmemiştir. Dolayısıyla, MENEKLİN Ampul gebelik durumunda sadece kesinlikle gerekli isekullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Klindamisinin 0.7-3.8 pg/ml konsantrasyonlarda anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Emzirmenin ya da MENEKLİN Ampul tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/ Fertilite:

300 mg/kg/giin doza kadar (mg/m2 bazında erişkin insanda tavsiye edilen en yüksek dozun yaklaşık 1.1 katı) oral olarak tedavi edilen sıçanlarda fertilite testleri sonucunda, üreme veçiftleşme yeteneği üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı görülmüştür.