MENEKLIN 600 mg 1 ampül Endikasyonları

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Meneklin endikasyonları, Meneklin tedavisi, Meneklin ne işe yarar, Meneklin neye yarar, Meneklin ne için kullanılır, Meneklin nedir, Meneklin faydaları, Meneklin ne ilacı, Meneklin ne zaman kullanılır, Meneklin kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

MENEKLİN ampul, duyarlı anerob bakterilerin, streptokoklar, stafilokoldar ve pnömokoklar gibi Gram pozitif aerob bakterilerin duyarlı suşlannın, duyarlı Chlamydia trachomatissuşlannm yol açtığı aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

• Tonsilit, farenjit, sinüzit, otitis media dahil üst solunum yolu enfeksiyonları ve kızıl.

• Bronşit, pnömoni, ampiyem ve akciğer absesi dahil alt solunum yolu enfeksiyonları.

• Akne, furonkül, selülit, impetigo, abse ve yara enfeksiyonlan dahil deri ve yumuşak dokuenfeksiyonları. Erizipel ve paronişi gibi spesifik deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan.

• Osteomiyelit ve septik artrit dahil kemik ve eklem enfeksiyonlan.

• Endometrit, pelvik selülit, vajina kubbe enfeksiyonu ve tubo-ovariyel abse, salpenjit veenflamatuvar pelvik hastalık dahil jinekolojik enfeksiyonlar (Gram negatif aerobik etkispektruma sahip uygun bir antibiyotik ile kombine olarak).

• Peritonit ve abdominal abse dahil intraabdominal enfeksiyonlar (Gram negatif aerobik etkispektruma sahip uygun bir antibiyotik ile kombine olarak).

• Septisemi ve endokardit. Ulaşılan serum konsantrasyonlannda enfeksiyona yol açanorganizmaya in vitro bakterisid etkisi testlerle gösterilen endokardit vakalarında klindamisinetkilidir.

• Periodontal abse ve periodontit gibi dental enfeksiyonlar.

• AIDS hastalarında toksoplazmik ensefalit. Ivonvensiyonel tedaviyi tolere edemeyenhastalarda, pirimetamin ile kombine kullanılan klindamisin etkilidir.

• AIDS hastalarında Pneumocystis jiroveci (Daha önce Pneumocystis carinii olarak sınıflandırılmıştır.) pnömonisi. Konvensiyonel tedaviyi tolere edemeyen ya da yeterli yanıtalınamayan hastalarda, klindamisin primakin ile kombine kullamlabilir.

MENEKLİN ampul, gentamisin ya da tobramisin gibi aminoglikozid grubu antibiyotikler ile birlikte kullanıldığında, barsak perforasyonu ya da travmaya sekonder bakteriyelkontaminasyon sonucu oluşabilecek peritonit ve batın içi abselerin önlenmesinde etkilidir.

Tek başma ya da kinin veya klorokinin ile kombine olarak kullanıldığında, çoklu ilaç direnci gösteren Plasmodium falciparum dahil malarya tedavisinde etkilidir.

Aşağıdaki mikroorganizmaların in vitro koşullarda klindamisine duyarlı olduğu gösterilmiştir: B melaninogenicus, B disiens, B bivius, Peptostreptococcus türleri, G vaginalis, M mulieris,M curtissi ve Mycoplasma hominis.