MENEKLIN 600 mg 1 ampül Dozu

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Meneklin dozu, Meneklin dozaj, Meneklin doz aşımı, Meneklin uygulama, Meneklin kullanım şekli, Meneklin kullanımı, Meneklin kullanım süresi, Meneklin açmı tokmu, Meneklin nedir, Meneklin ne için kullanılır, Meneklin nasıl kullanılır, Meneklin faydaları, Meneklin etkileri, Meneklin günde kaç kez, Meneklin sabah mı akşam mı, Meneklin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz, enfeksiyonun şiddeti, hastanın durumu ve enfeksiyona yol açan bakterinin duyarlılığına göre belirlenmelidir.

Hastanın durumunda iyileşme görüldüğü zaman, tedaviye klindamisin Pediatrik granül ya da klindamisin kapsül ile devam edilebilir.

Yetişkinler

Ciddi enfeksiyonlarda, intramusküler ya da intravenöz yoldan günde 600 mg-1.2 g 2, 3 ya da 4 eşit doz halinde uygulanır. Daha ciddi enfeksiyonlarda günde 1.2-2.7 g 2, 3 ya da 4 dozhalinde uygulanır.

Hayatı tehdit eden durumlarda günde 4800 mg’a kadar varan dozlar başarıyla uygulanmıştır.

600 mg’m üzerindeki dozların tek bir intramusküler enjeksiyon şeklinde uygulanması önerilmez.

İnflamatuvar pelvik hastalığın tedavisi

Sekiz saat ara ile intravenöz yoldan 900 mg MENEKLİN ampul ve Gram negatif aerob etki spektrumuna sahip bir antibiyotik (örneğin, böbrek fonksiyonları normal olanlarda 2.0 mg/kg,daha soma sekiz saat ara ile 1.5 mg/kg gentamisin) birlikte kullanılır. İntravenöz yoldantedaviye 4 günden kısa olmamak koşuluyla hastanın düzelmesinden sonra en az 48 saat dahadevam edilmelidir. Daha sonra, klindamisin tedavisine toplam 10-14 günlük tedavi süresitamamlanana kadar 6 saat arayla 450 mg klindamisin kapsül ile devam edilir.

AIDS hastalarında toksoplazmik ensefalit tedavisi

İntravenöz yoldan MENEKLİN ampul ya da oral yoldan klindamisin kapsül, günde 600-1200 mg dozunda 6 saat arayla 2 hafta boyunca uygulanır ve daha sonra tedaviye 6 saat arayla300-600 mg klindamisin kapsül ile devam edilir. Tedaviye genellikle 8-10 hafta devamedilmelidir. Oral pirimetamin dozu 8-10 hafta boyunca günde 25-75 mg’dır. Primetaminyüksek dozda kullanılıyorsa, tedaviye günde 10-20 mg folinik asit ilave edilmelidir.

AIDS hastalarında Pneumocvstis carinii pnömonisinin tedavisi

intravenöz yoldan 21 gün boyunca altı saat arayla 600-900 mg ya da 8 saat arayla 900 mg MENEKLİN ampul ya da oral yoldan her 6 saatte bir 300-450 mg klindamisin kapsül ve 21gün boyunca oral yoldan günde bir kez 15-30 mg primakin.

Malarya tedavisi

Parenteral uygulama ile ilgili bilgi bulunmamaktadır. Oral uygulamada (kapsül veya oral solüsyon) yetişkinlerde 10-20 mg/kg/gün ve çocuklarda 10 mg/kg/gün eşit dozlar halinde 7gün boyunca her 12 saatte bir tek başına ya da kinin (her 12 saatte bir 12 mg/kg) veyaklorokin (her 24 saatte bir 15-25 mg) ile birlikte 3-5 gün boyunca uygulanır.

Uygulama şekli:

Intramüsküler veya intravenöz uygulanır.

Seyreltme ve infüzvon hızı

MENEKLİN ampul, intravenöz yoldan uygulamadan önce seyreltilmelidir. İnfÜzyon için seyreltilerek hazırlanan solüsyondaki klindamisin konsantrasyonu 18 mg/ml’yi ve infüzyonhızı dakikada 30 mg’ı aşmamalıdır. İnfüzyon hızlan aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Bir saatlik infüzyon süresi içinde 1200 mg’dan fazla MENEKLİN uygulamasından kaçınılmalıdır.

Alternatif olarak, ilk MENEKLİN ampul dozunun erişkinlerde aşağıdaki tabloda belirtildiği gibi hızlı infüzyon şeklinde uygulanmasından sonra tedaviye sürekli infüzyon şeklinde devamedilebilir.

Elde edilmek istenen serum Klindamisin düzeyleri

İlk infüzyonun hızı

İdame tedavisinde infüzyon hızı

4 pg/ml’nin üstünde

5 pg/ml’nin üstünde

6 pg/ml’nin üstünde

30 dakikada 10 mg/dakika 30 dakikada 15 mg/dakika30 dakikada 20 mg/dakika

0.75 mg/dakika 1.00 mg/dakika1.25 mg/dakika

MENEKLİN, kliniklerde kullanılan konsantrasyonlarda aşağıda belirtilen antibiyotikleri içeren %5 dekstroz ve sodyum klorür solüsyonlarında en az 24 saat fiziksel ve kimyasalolarak stabildir: Amikasin sülfat, aztreonam, sefamandol nafat, sefazolin sodyum, sefotaksimsodyum, sefoksitin sodyum, seftazidim sodyum, seftizoksim sodyum, gentamisin sülfat,netilmisin sülfat, piperasilin ve tobramisin.

İlaç karışımlarının geçimliliği ve stabilite süreleri, konsantrasyona ve diğer koşullara bağlı olarak değişiklik gösterir (bkz. Bölüm 6.2 Geçimsizlikler).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

ve 5.2. Farmakokinetiközellikler).

Karaciğer yetmezliği:

ve 5.2. Farmakokinetiközellikler).

Pediyatrik popfilasyon:

Bir aylıktan bttvflk çocuklar

İntramusküler ya da intravenöz yoldan 3 ya da 4 eşit doz halinde verilmek üzere günde 20-40 mg/kg.

Daha ciddi enfeksiyonlar:

3 ya da 4 eşit doz halinde verilmek üzere günde 25-40 mg/kg. Ciddi enfeksiyonlarda, çocuklara vücut ağırlığından bağımsız olarak günde 300 mg’dan az olmayacak şekildeuygulama önerilir.

Geriyatrik popfilasyon:

Böbrek ve karaciğer işlevleri normal olan yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir. Erişkinlerde kullanılan dozlar kullanılır.

Kullanırken dikkat edilmesi gereken diğer konular

Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarında tedaviye en az 10 gün devam edilmelidir.

Parenteral yoldan uygulanan ilaçlar, ambalaj ve solüsyonun elverdiği ölçüde partikül ve renk değişikliği açısından gözle kontrol edilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda spesifik tedavi gerekli değildir.

Klindamisinin serumdaki biyolojik yanlanma süresi 2.4 saattir. Klindamisin kandan hemodiyaliz ya da periton diyalizi ile kolaylıkla uzaklaştınlamaz.

Aleıjik bir reaksiyon görülürse, kortikosteroidler, adrenalin ve antihistaminikler dahil acil tedavi önlemleri uygulanmalıdır.