MAXTHIO ODT 4 mg ağızda dağılan 20 tablet Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maxthio uyarılar, Maxthio zararları, Maxthio önlemler, Maxthio riskler, Maxthio yan etkisi, Maxthio alerji, Maxthio alkol, Maxthio hamileler, Maxthio emzirme, Maxthio araç kullanımı, Maxthio fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Tiyokolşikosidin çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

MAXTHİO ODT sükraloz içerdiğinden, nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sukraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

MAXTHİO ODT maltitol ve sorbitol içerdiğinden, nadir kalıtımsal früktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

MAXTHİO ODT her tabletinde 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Tiyokolşikosid epilepsisi olan hastalarda ya da nöbet riski olan hastalarda nöbetleri hızlandırabilir.

Oral uygulamayı takiben diyare görülmesi halinde doz uygun bir şekilde azaltılmalıdır.

Preklinik çalışmalar, günde iki kez oral uygulamada 8 mg dozlarında gözlenen insan maruziyetine yakın konsantrasyonlarda tiyokolşikosid metabolitlerinden birinin (SL59.0955)anöploidiyi (yani, bölünen hücrelerdeki eşit olmayan kromozom sayısı) indüklediğinigöstermiştir (bkz. Bölüm 5.3). Anöploidi, teratojenisite, embriyo/fetus toksisitesi, spontandüşük ve bozulmuş erkek fertilitesi için bir risk faktörü ve kanser için potansiyel bir riskfaktörü olarak görünmektedir. Tedbir amaçlı olarak, önerilen dozu aşan dozlarda ürünkullanımından veya uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır (bkz. Bölüm 4.2).

Hastalar, potansiyel gebelik riski ve izlenecek olan etkili kontrasepsiyon önlemleri hakkında dikkatli bir şekilde bilgilendirilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma üzerindeki etkisine dair veri yoktur.

Klinik çalışmalar tiyokolşikosidin psikomotor performans üzerine etkisi olmadığında birleşmiştir. Ancak, nadir somnolans vakaları bildirilmiştir, araç ve makine kullanırkendikkatli olunmalıdır.