PURINETHOL 50 mg 25 tablet Dozu

Vld Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Purinethol dozu, Purinethol dozaj, Purinethol doz aşımı, Purinethol uygulama, Purinethol kullanım şekli, Purinethol kullanımı, Purinethol kullanım süresi, Purinethol açmı tokmu, Purinethol nedir, Purinethol ne için kullanılır, Purinethol nasıl kullanılır, Purinethol faydaları, Purinethol etkileri, Purinethol günde kaç kez, Purinethol sabah mı akşam mı, Purinethol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler ve çocuklarda normal günlük doz 2.5 mg/kg’dır. Ancak, uygulamanın dozu ve süresi PURİ-NETHOL ile birlikte verilen diğer sitotoksik ilaçların türleri ve dozlarına bağımlıdır. Doz her hastaya özel şekilde, dikkatle ayarlanmalıdır. PURİ-NETHOL akut lösemide çeşitli kombinasyon tedavi şemalarında kullanılmıştır ve ayrıntılar için bu konudaki yayınlara başvurulmalıdır. Allopurinol ile aynı zamanda uygulandığında 6-merkaptopürinin normal dozunun sadece dörtte birinin verilmesi gerekir; çünkü allopurinol, merkaptopürinin katabolizma hızını azaltır.

Uygulama şekli:

Oral olarak alınır. Bu tabletleri ellerken ya da yarıya bölerken ellere bulaştırmamaya ve ilacın solunumla alınmamasına özen gösterilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer ve/veya böbrek fonksiyon yetmezliği bulunan hastalarda dozun azaltılması düşünülmelidir.

Pediyatrik popüiasyon:

Özel bir kullanımı yoktur.

Geriyatrik popüiasyon:

Yaşlı hastalarda yapılmış spesifik çalışmalar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, en doğrusu yaşlı hastaların karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının izlenmesi ve herhangi bir yetmezlikdurumda, 6-merkaptopurin dozunun azaltılmasıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve bulgular

6-merkaptopürinin aşırı yüksek dozları alındığı zaman agresif önlemlerin gerekmediği düşünülür.

Doz aşımında erken olarak görülen semptomlar bulantı, kusma, anoreksi ve ishalin dahil olduğu gastrointestinal etkilerdir. Başlıca toksik etki kemik iliği üzerinedir ve hematolojik toksisitenin, PURİ-NETHOL’un tek bir oral dozundan çok, devamlı aşırı yüksek dozları ile daha fazla olduğu görülür. Karaciğer yetmezliği ve gastroenterit de görülebilir. Aşırı yüksek doz riski aynı zamanda PURİ-NETHOL ile birlikte allopurinol verildiğinde de yükselir.

Tedavi

Bilinen bir antidot bulunmadığından kan tablosu dikkatle izlenmeli ve gerektiğinde uygun kan transfüzyonlarıyla birlikte genel destekleyici önlemler alınmalıdır. Aktif tedbirler ( aktif kömür kullanımı) aşırı doz 6-merkaptopürinin aktivitesinde, ilacı aldıktan sonraki 60 dakika içinde uygulanmadığı takdirde etkili olmayabilir.