MAXIRAM 10 mg 100 film tablet { Dinçsa } Uyarılar

Dinçsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maxiram uyarılar, Maxiram zararları, Maxiram önlemler, Maxiram riskler, Maxiram yan etkisi, Maxiram alerji, Maxiram alkol, Maxiram hamileler, Maxiram emzirme, Maxiram araç kullanımı, Maxiram fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Epilepsi hastalannda ve konvülsiyon öyküsü bulunan veya epilepsiye eğilimi olan hastalarda dikkatli olunması tavsiye edilir.

Amantadin, ketamin veya dekstrometorfan gibi NMDA antagonistleri ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. Bu bileşikler memantin ile aym reseptör sistemine etki edip,advers etkilerin (özellikle merkezi sinir sistemi ile ilişkili olanlar) daha sık ya da dahakuvvetli görülmesine sebep olabilir (Bkz. Bölüm 4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler vediğer etkileşim şekilleri).

İdrar pH’sım yükselten faktörler var ise (Bkz. Bölüm 5.2 “Eliminasyon”) hastamn dikkatli izlenmesi gerekebilir. Bu faktörler diyetteki köklü değişim (örneğin etoburluktan vejetaryendiyete geçiş gibi) veya alkalizan mide tamponlarının çok miktarda alınmasını içerir. İdrar pH’ıayrıca renal tübüler asidoz (RTA) veya Proteus bacteria’nın neden olduğu ciddi üriner sistemenfeksiyonları ile de yükselebilir.

Birçok klinik çalışmada yakın tarihte geçirilmiş miyokard enfarktüsü, kompanse edilmemiş konjestif kalp yetmezliği (New York Kalp Cemiyeti (NYHA) endeks III-IV) veya kontrolaltında olmayan hipertansiyonlu hastalar çalışma dışı bırakılmıştır. Sonuç olarak, sınırlı verimevcut olduğundan bu durumdaki hastalar yakın gözlem altında bulundurulmalıdır.

MAXİRAM laktoz monohidrat içermektedir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastalar bu ilacıalmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Orta ve şiddetli Alzheimer hastalığı genellikle araba kullanma performansının veya makine kullanma yeteneğinin azalmasına neden olabilir. Ayakta tedavi gören hastaların, araba veyamakine kullamrken dikkatli olmaları konusunda uyarılmaları gerekmektedir.