MAXIRAM 10 mg 100 film tablet { Dinçsa } Gebelik

Dinçsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maxiram gebelik kategorisi B'dir. Maxiram hamilelik kategorisi, Maxiram gebelik kategorisi, Maxiram emzirme, Maxiram anne sütüne geçer mi, Maxiram laktasyon, Maxiram hamilelerde kullanımı, Maxiram ve bebek, Maxiram kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Memantinin gebelikte kullanımına ilişkin klinik bilgi mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, insanlarda kullanılan düzeylere eşit veya az daha yüksek düzeyde uygulamaların rahim içi büyümede azalma potansiyeline işaret etmektedir.İnsanlardaki potansiyel riski bilinmemektedir.

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar uygun doğum kontrolü uygulamalıdır.

Gebelik dönemi

MAXİRAM gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Memantinin insan sütüne geçişine ilişkin bilgi yoktur. Ancak, maddenin lipofilitesi nedeni ile bunun olması muhtemeldir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da MAXİRAMtedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocukaçısından faydası ve MAXİRAM tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkatealınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Memantin’ in üreme üzerine herhangi bir yan etkisi bildirilmemiştir. Sıçanlarda insanlardaki maruz kalma limitlerine eşit ya da biraz daha fazla olan maruz kalma limitlerinde fetalbüyümede azalma bildirilmiştir.