MARCAINE 5 mg 1 flakon Uyarılar

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Marcaine uyarılar, Marcaine zararları, Marcaine önlemler, Marcaine riskler, Marcaine yan etkisi, Marcaine alerji, Marcaine alkol, Marcaine hamileler, Marcaine emzirme, Marcaine araç kullanımı, Marcaine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Bupivakain ile epidural anestezi veya periferik sinir bloğu sırasında kardiyak arest ya da ölüm vakaları bildirilmiştir. Bazı durumlarda, yeterli hazırlık ve yönetim olmasına rağmen resüsitasyon zor ya da imkansız olmuştur. Geniş periferal sinir bloğu, sıklıkla büyük kan damarlarının yakınındaki damar bakımından zengin bölgelere verilen büyük hacimli lokal anesteziği içerir. Bu tür durumlarda, yüksek plazma konsantrasyonlarına neden olabilecek, artmış intravasküler enjeksiyon ve/veya sistemik absorbsiyon riski mevcuttur. Tüm lokal anestezikler gibi bupivakain de kanda yüksek konsantrasyon seviyesine neden olabilecek şekilde kullanımı sonucunda akut merkezi sinir sistemi etkilerine ve kardiyovasküler toksik etkilere neden olabilir. Bu durum özellikle yanlışlıkla intavasküler uygulama sonrasında ortaya çıkabilir.

Küçük uygulamalar dışında kalan rejyonel ya da lokal anestezi girişimleri, yeterli donanıma ve personele, hasta izleme ve acil resüsitasyon olanaklarına sahip yerlerde yapılmalıdır. Büyük bloklarda, lokal anestezik enjeksiyonundan önce damar yolunun büyük bir kanül ile açık tutulması gereklidir.

Kullanılan lokal anestezik ilaç ile ilgili olmaksızın, bazı anestezi yöntemlerinde aşağıda belirtilen ciddi reaksiyonlar görülebilir:

· Epidural anestezi özellikle hipovoleminin eşlik etmesi halindekardiyovasküler depresyona neden olabilir. Kardiyovasküler fonksiyonları yetersiz olan hastalarda epidural anestezi uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

·

·