MARCAINE 5 mg 1 flakon İçeriği

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Marcaine içeriği, Marcaine formülü, Marcaine içerik, Marcaine içindekiler, Marcaine yardımcı maddeler, Marcaine bileşenleri, Marcaine Etken madde bilgilerini içerir.

Her ml'de :

Bupivakain hidroklorür 5 mg

Sodyum klorür 8 mg

Enjeksiyonluk su q.s

Solüsyonun pH'ı sodyum hidroksit ile ayarlanır (pH=4.0-6.5)

Koruyucu madde içermez. Solüsyon tek kullanımlıktır.

Farmakodinamik Özellikler

Marcaine, amid sınıfından bir lokal anestezik olan bupivakain içerir.

Bupivakain, sinir membranından sodyum

iyonlarının geçmesini önleyerek sinirlerde uyarıların iletilmesini geri dönüşümlü olarak bloke eder. Benzer etkilerbeyin ve kalpteki uyarılabilen membranlar üzerinde degörülebilir. Bupivakain devamlı epidural blok için son derece uygundur. Düşük konsantrasyonlarda motor sinir liflerinde daha az ve daha kısa süreli etki meydana gelir ve örneğin doğum sırasında veya postoperatif olarak uzun süreli ağrı giderilmesinde uygun olabilir.

Farmakokinetik Özellikler

Bupivakainin sistemik emilim hızı uygulanan doza, uygulama yoluna ve enjeksiyon bölgesinin kanlanmasına bağlıdır. En yüksek plazma konsantrasyonuna, hızlı emilimi nedeniyle interkostal bloklarda ulaşılır (400 mg'lık dozdan sonra 4 mg/litre). En düşük plazma konsantrasyonları karın bölgesinde subkutan uygulamalarda görülür. Çocuklarda kaudal bloktan sonra hızlı emilim ve yüksek plazma düzeyleri (3 mg/kg dozunda uygulandıktan sonra plazma konsantrasyonu 1-1.5 mg/litre) görülebilir.

Bupivakain epidural aralıktan tam ve bifazik olarak emilir. Yarılanma süreleri sırasıyla 7 dakika ve 6 saattir. Yavaş emilimi, bupivakainin eliminasyonunu yavaşlatır. İntravenöz uygulamaya göre epidural uygulamada eliminasyon yarı ömrünün uzun olması emilim hızının yavaş olmasına bağlıdır.

Bupivakainin total plazma klerensi 0.58 L/dakika, sabit durumdaki dağılım hacmi 73 litre, eliminasyon yarı ömrü 2.7 saat ve hepatik ekstraksiyon oranı oranı 0.40'dır.

Yardımcı maddeler detay bilgisi için tıklayınız.