MARCAINE 5 mg 1 flakon Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Marcaine dozu, Marcaine dozaj, Marcaine doz aşımı, Marcaine uygulama, Marcaine kullanım şekli, Marcaine kullanımı, Marcaine kullanım süresi, Marcaine açmı tokmu, Marcaine nedir, Marcaine ne için kullanılır, Marcaine nasıl kullanılır, Marcaine faydaları, Marcaine etkileri, Marcaine günde kaç kez, Marcaine sabah mı akşam mı, Marcaine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Marcaine, bölgesel anestezi uygulamasında tecrübeli klinisyenler tarafından veya bu kişilerin gözetiminde kullanılmalıdır. Yeterli anestezi elde etmek için gerekli olan en düşük doz kullanılmalıdır.

Yanlışlıkla damar içine enjekte edilmesini önlemek için dikkatli bir aspirasyon işlemi ile gereken özenin gösterilmesi gerekmektedir. Epidural blok gibi yüksek dozların kullanılacağı durumlarda, bupivakain'in tercihen adrenalin içeren 3-5 mL'lik test dozu enjekte edilmelidir. Uygulanacak toplam doz yavaş olarak, dakikada 25-50 mg hızında veya aralıklı olarak enjekte

edilmeli, bu arada hasta ile konuşularak durumu kontrol edilmelidir. Toksik belirtiler görülürse enjeksiyona derhal son verilmelidir.

                          

Gereken dozun hesaplanmasında bloğun genişliği ve hastanın genel durumu önemlidir.

Infiltrasyon Anestezisi: 5-30 mL Marcaine 5 mg/mL (25-150 mg bupivakain hidroklorür) verilmelidir.

Interkostal blok: Her sinir için 2-3 mL Marcaine 5 mg/mL (10-15 mg bupivakain hidroklorür). En fazla toplam 10 sinire kadar uygulanmalıdır.

Daha geniş bloklar (epidural anestezi ve sakral ve brakial pleksus anestezisi): 15-30 mL Marcaine 5 mg/mL (75-150 mg bupivakain hidroklorür).