MADOL 100 mg/2ml enjeksiyonluk çözelti içeren ampül (5 ampül) Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Madol uyarılar, Madol zararları, Madol önlemler, Madol riskler, Madol yan etkisi, Madol alerji, Madol alkol, Madol hamileler, Madol emzirme, Madol araç kullanımı, Madol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

- MADOL opioid bağımlısı olan hastalarda, kafa yaralanması olan hastalarda, şokta, bilinçdüzeyini azaltan nedeni belirsiz olgularda, solunum merkezi veya fonksiyonu bozukluğundave kafa içi basıncın arttığı durumlarda dikkatli kullanılmalıdır.

- Opioidlere duyarlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

- Tedavi edilen hastada solunum depresyonu varsa veya aynı zamanda merkezi sinir sisteminibaskılayan ilaçlar kullanılıyorsa veya önerilen doz belirgin şekilde aşılmışsa, bu durumlardasolunum depresyonu oluşabilir.

- Önerilen dozlarda tramadol kullanan hastalarda konvül siy onlar bildirilmiştir. Doz önerilengünlük maksimum dozu (400 mg) aşarsa risk artabilir. Ek olarak tramadol, nöbet eşiğinidüşüren başka ilaçlar kullanan hastalarda nöbet riskini artırır. Epilepsi hastalarında veyanöbetlere yatkınlığı olan hastalarda MADOL yalnızca mutlaka gerekliyse kullanılmalıdır.

- MADOL’ün bağımlılık potansiyeli düşüktür. Uzun dönem kullanımda tolerans, fiziksel vepsikolojik bağımlılık gelişebilir. İlaç kötüye kullanımına veya bağımlılığa yatkın hastalardaMADOL tedavisi kısa sürelerde ve ciddi tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır.

- MADOL opioid bağımlı hastalarda yerine koyma tedavisi için uygun değildir. Bir opioidagonisti olduğu halde MADOL morfin yoksunluk semptomlarını baskılayamaz.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MADOL uyku haline ve baş dönmesine neden olabilir ve bu şekilde sürücülerin veya makine kullanıcıların reaksiyonlarını bozabilir. MADOL kullanırken araba ve makinekullanılmamalıdır. Bu durum diğer psikotropik maddelerle özelikle alkolle beraber kullanımdurumunda ortaya çıkar.