MADOL 100 mg/2ml enjeksiyonluk çözelti içeren ampül (5 ampül) Saklanması

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Madol saklanması, Madol muhafazası, Madol soğuk, Madol nem, Madol karanlık, Madol ambalaj, Madol çocuklardan saklanması, Madol son kullanma tarihi, Madol firması, Madol kullanma talimatı, Madol üretici firma bilgilerini içerir.

5.MADOL'in saklanması

MADOL ampul, diklofenak, indometasin, fenilbutazon, diazepam, flunitrazepam, midazolam, gliseriltrinitrat enjeksiyonluk çözeltileri ile geçimsizdir.

MADOL ampul 1-12 yaş arası çocuklarda nasıl uygulanır?

Enjeksiyon hacminin hesaplanması :

1) Gerekli toplam tramadol hidroklorür dozunun mg olarak hesaplanması:vücut ağırlığı (kg) x doz (mg/kg)

2) Enjekte edilecek, seyreltilmiş enjeksiyonluk tramadol hidroklorür çözelti hacmininhesaplanması: toplam doz (mg) / seyreltilmiş çözeltinin uygun konsantrasyonu (mg/mlaşağıdaki tabloya bakınız)

Yani; MADOL ampul enjeksiyon için su ile seyreltilmelidir. Aşağıdaki tablo hangi konsantrasyonların elde edildiğini göstermektedir (1 mİ ampul 50 mg tramadol hidroklorüriçerir.)

MADOL ampulün seyreltilmesi

Örnek hesaplama: 45 kg’lık bir çocuk için kilosu başına 1.5 mg tramadol hidroklorür verilmek istendiğinde; 67.5 mg tramadol hidroklorür verilmesi gereklidir. Bunun için 2 mİ ampul 4 mİenjeksiyonluk su ile seyreltilir bu da ml’de 16.7 mg tramadol hidroklorür konsantrasyonunuverir. Daha sonra 4 mİ seyreltilmiş çözelti (yaklaşık 67 mg tramadol hidroklorür) uygulanır.