MACUGEN 0.3 mg 1 şırınga Kullanımı

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.MACUGEN nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

MACUGEN, 6 hafta aralarla gözünüzün içine tek enjeksiyon halinde uygulanır (yani yılda 9 kez).
Enjeksiyon, gözün içindeki jöle benzeri madde olan göz vitrözünün içine verilir. Doktorunuz durumunuzu izleyecek ve MACUGEN tedavisinin ne kadar süre uygulanması gerektiğini tavsiye edecektir.

Tedavi uygulanmadan önce, doktorunuz sizden antibiyotik göz damlaları kullanmanızı veya gözlerinizi dikkatlice yıkamanızı isteyebilir. Herhangi bir maddeye alerjiniz olduğu biliniyorsa lütfen bunu doktorunuza iletiniz. Lütfen bu talimatlara dikkatle uyunuz.

Enjeksiyondan önce, doktorunuz biraz lokal anestezi (hissizleştirme amaçlı ilaç) verecektir. Bu, basit ve hızlı bir işlem olan enjeksiyon esnasında hissedebileceğiniz herhangi bir acıyı azaltacak veya önleyecektir.

Her enjeksiyondan sonra, göz enfeksiyonuna karşı koruma amaçlı antibiyotik göz damlaları (veya başka tip antibiyotik tedavi) kullanmanız istenebilir.

Uygulama yolu ve metodu

Göz içine ( intravitreal) enjeksiyon şeklinde uygulanır.

MACUGEN’in tüm enjeksiyonları göz içi (intravitreal) enjeksiyon deneyimi olan göz doktoru tarafından uygulanacaktır.

Çocuklarda kullanımı

MACUGEN 18 yaş altındaki hastalarında kullanılmak üzere incelenmemiştir. Bu nedenle, çocuk ve ergenlerde kullanımı tavsiye edilmez.

Özel kullanım durumları

MACUGEN ile tedavi edilen ve kreatinin klerensi >30 ml/dak. değerindeki hastalar için dozaj ayarlaması gerekli değildir. Şiddetli böbrek yetmezliği bulunan hastalar (kreatinin klerensi < 30 ml/dak.) yeterli düzeyde incelenmemiştir.

Karaciğer yetmezliği:

MACUGEN, karaciğer yetmezliği olan hastalarda incelenmemiştir. Bu popülasyonda özel bir değerlendirmeye gerek yoktur.

Eğer MACUGEN’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

MACUGEN'i kullanmayı unuttuysanız

Doktorunuz ile randevunuzu unutursanız, randevu tarihini yeniden belirlemek için mümkün olan en kısa sürede hastane veya klinikle irtibata geçiniz.

MACUGEN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuz size söylemediği sürece MACUGEN tedavisini sonlandırmayınız. MACUGEN ile tedaviyi sonlandırmanız gereken durumlarda sizin için en iyi yöntemi doktorunuz belirleyecektir. MACUGEN kullanımı ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa doktorunuza danışınız.