LUSTRAL 50 mg 56 tablet Kontrendikasyonları

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lustral Kontrendikasyonları, Lustral Sakıncaları, Lustral etkileri, Lustral alerji, Lustral kullanım alanları, Lustral zararları, Lustral belirtileri, Lustral kullanım süresi, Lustral kullanım şekli, Lustral etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

- LUSTRAL®, sertraline ya da ilacın içeriğindeki yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

Monoamin oksidaz (MAO) inhibitörleri alan hastalarda, ajitasyon, tremor ve hipertermi belirtilerini gösteren serotonin sendromu riskinden dolayı birlikte kullanım kontrendikedir.

Bu nedenle, sertralin MAO inhibitörleri ile kombine olarak veya MAO inhibitörü tedavisinin kesilmesinden sonraki 14 gün içinde kullanılmamalıdır. Benzer şekilde, MAO inhibitörü tedavisi başlatılacaksa sertralin en az 7 gün önce kesilmelidir (bkz. Bölüm 4.4 – Özel kullanım uyarıları ve önlemleri ve Bölüm 4.5 – Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri).

- LUSTRAL beraberinde pimozid kullanan hastalarda kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.5 – Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri).