LIPIODOL ULTRA FLU. 480mg/10 ml 1 ampül Zararları

Guerbet Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lipiodol zararları, Lipiodol önlemler, Lipiodol riskler, Lipiodol uyarılar, Lipiodol yan etkisi, Lipiodol istenmeyen etkiler, Lipiodol cinsel, Lipiodol etkileri, Lipiodol tedavi dozu, Lipiodol aç mı tok mu, Lipiodol hamilelik, Lipiodol emzirme, Lipiodol alkol, Lipiodol kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Advers reaksiyonların çoğu dozla ilişkilidir ve bu nedenle doz, mümkün olduğu kadar düşük olmalıdır.

LIPIODOL kullanımı yabancı cisim reaksiyonuna yol açar; makrofajlar ve yabancı cisim dev hücreleri oluşur ve sinüs nezlesi, plazmasitoz ve lenf nodu bağ dokusunda bunu izleyen değişimler meydana gelir. Sağlıklı lenf nodları taşıma kapasitesinde oluşan azalmayı tolere eder. Lenf nodu lezyonları veya hipoplazi olan hastalarda bu değişimler lenf stazını alevlendirebilir.

Aşırı duyarlılık reaksiyonları olasıdır:

Tanısal radyolojide:

- Lenfografı:

İncelemeyi izleyen 24 saat içinde vücut sıcaklığında artış ve ardından 38 ila 39°C ateş oluşabilir.

Semptomlar varlığında veya yokluğunda yağ mikro-embolizmleri oluşabilir. Çok nadir vakalarda, görünüm ve boyut açısından, vücuttan kaynaklanan embolizmler gibi görünebilir. Bunlar genellikle radyografık akciğer görüntülerinde nokta şeklinde opaklıklar olarak görünür. Vücut sıcaklığında geçici artışlar olabilir. Yağ mikro-embolizmi genellikle kontrast ajanın doz aşımıyla veya aşırı hızlı infüzyonla oluşur. Lenfovenöz fıstüller gibi anatomik anormallikler veya lenf nodlannın kontrast ajanı tutma kapasitesinde azalma (yaşlı hastalarda veya radyoterapi ya da sitostatik tedavi sonrası), yağ mikro-embolizmi oluşumunu arttırır.

Sağdan sola kardiyak şant olan hastalar ve büyük pulmoner embolizm olanlar beyinde yağ mikro-embolizmi açısından özellikle risk altındadır.

Advers reaksiyonlar, aşağıdaki tabloda sistem organ sınıfına ve belirtilen sınıflandırma kullanılarak sıklığa göre sunulmaktadır: çok yaygm (>1/10), yaygm (>1/100 ila <1/10), yaygm olmayan (>1/1000 ila <1/100), seyrek (>1/10000 ila <1/1000), çok seyrek (<1/10000), sıklığı bilinmeyen (mevcut verilerden tahmin edilemeyen)

Çocuklarda advers reaksiyonlar