LIPIODOL ULTRA FLU. 480mg/10 ml 1 ampül Dozu

Guerbet Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lipiodol dozu, Lipiodol dozaj, Lipiodol doz aşımı, Lipiodol uygulama, Lipiodol kullanım şekli, Lipiodol kullanımı, Lipiodol kullanım süresi, Lipiodol açmı tokmu, Lipiodol nedir, Lipiodol ne için kullanılır, Lipiodol nasıl kullanılır, Lipiodol faydaları, Lipiodol etkileri, Lipiodol günde kaç kez, Lipiodol sabah mı akşam mı, Lipiodol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

Tanısal radyolojide:

• Lenfografı

Lenf kanalına yerleştirilmiş bir kateter yoluyla uygulayın. Lenf kanallarının yerini belirlemek için ilk önce boya enjekte edilebilir.

Ekstremitede kontrastı arttırmak için sadece lenfatik yol aracılığıyla uygulanan normal doz 5 ila 7 mL (olgunun boyuna bağlı olarak), yani bilateral ayak lenfografısi için 10 ila 17 mL’dir. Bu doz, çocuklarda orantılı şekilde azaltılmalıdır. 1 ila 2 yaşındaki bebeklerde ekstremite başına 1 mL doz yeterlidir.

Uygulama şekli:

LIPIODOL, cam şırınga ve bir kateter kullanılarak yavaş enjeksiyon veya kateter yoluyla uygulanmalıdır (bkz. Bölüm 6.2 - Geçimsizlikler).

Özel popülasyonlara ait ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği

Özel bir doz ayarlamasına yönelik bir gereksinim tanımlanmamıştır.

Karaciğer yetmezliği

Özel bir doz ayarlamasına yönelik bir gereksinim tanımlanmamıştır.

Pediatrik popülasyon

Doz, çocuklarda orantılı şekilde azaltılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon

Altta yatan kardiyovasküler sistem, solunum ve sinir sistemi hastalıkları olan 65 yaşın üzerindeki hastalarda bu ürün dikkatli şekilde uygulanmalıdır. Ürünün kısmen pulmoner kılcal damarları geçici olarak embolize ettiği dikkate alınırsa, kardiyorespiratuar yetmezliği olan yaşlı hastalarda doz ayarlanmalı veya inceleme iptal edilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı, ölümcül olabilen respiratuar, kardiyak veya serebral komplikasyonlara yol açabilir. Mikro-embolizmlerin sıklığı doz aşımından sonra artabilir.

Toplam LIPIODOL dozu 20 mL’yi aşmamalıdır.

Doz aşımının tedavisi acil semptomatik tedaviyi ve yaşamsal fonksiyonların korunmasını içerir. Kontrast ajanlarla incelemelerin yapıldığı kurumlarda acil durum ilaçlan ve ekipmanı mevcut olmalıdır.