LIPIODOL ULTRA FLU. 480mg/10 ml 1 ampül Etkileşimi

Guerbet Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lipiodol etkileşimi, Lipiodol etken madde, Lipiodol yardımcı maddeler, Lipiodol alkol, Lipiodol etkileşim, Lipiodol kullananlar, Lipiodol dozu, Lipiodol kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

• Diğer ilaçlarla etkileşimler:

Metformin

Diyabetik hastalarda LIPIODOL’ün intra-arteriyel uygulaması, böbrek fonksiyonunun azalmasıyla indüklenen laktik asidoza yol açabilir. Embolizasyon uygulanan hastalarda metformin, incelemeden 48 saat önce sonlandırılmalıdır ve incelemeden en erken iki gün sonra tekrar başlanmalıdır.

• Dikkat gerektiren kombinasyonlar:

Beta-blokörler, vazoaktif maddeler, anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri, anjiyotensin reseptör antagonisti eri.

Bu tıbbi ürünler, kan basıncı hastalıkları için kardiyovasküler kompensasyon mekanizmalarının etkinliğini azaltır. Hekim, LIPIODOL uygulamadan önce bu durumun farkında olmalıdır ve acil durum tedbirleri halihazırda mevcut olmalıdır.

Diüretikler

Diüretikler dehidratasyona yol açabileceğinden, özellikle yüksek dozlarda kontrast ajan uygulandığında akut böbrek yetmezliği riski artar.

İnterlökin 2

Eğer hasta yakın zamanda interlökin 2 (i.v.) ile tedavi edildiyse, kontrast ajanlara karşı reaksiyonlar artabilir; yani deri erupsiyonları veya daha nadiren hipotansiyon, oligoüri veya böbrek yetmezliği olabilir.

• Laboratuar testleriyle etkileşim: