LEVEMIR FLEXPEN 100U/ml 5X3ml kull.hazır dolu enj. kalemI içinde enj. çöz. Kullanımı

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.LEVEMIR FLEXPEN nasıl kullanılır ?

Her zaman doktorunuzun size reçetelediği insülini kullanınız ve doktorunuzun size bildirdiği şekilde dozunuzu ayarlayınız.

LEVEMIR FlexPen , diyabet tedavisinde kullanılan tabletler ile birlikte kombine olarak veya yetişkinlerde tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan liraglutid tedavisine ek olarak kullanılabilir. LEVEMIR FlexPen ayrıca yemekle ilişkili hızlı etkili insülin ürünleriyle birlikte kullanılabilir.

İnsülininizi doktorunuz söylemeden değiştirmeyiniz. Eğer doktorunuz bir tip veya marka insülinden diğerine geçiş yapmışsa, dozunuz doktorunuz tarafından ayarlanmalıdır.

LEVEMIR FlexPen , diyabet tedavisinde kullanılan tabletlerle birlikte kombine olarak veya liraglutid tedavisine ek olarak kullanıldığında, günde bir defa uygulanmalıdır. LEVEMIR FlexPen bazal bolus (4 ‘lü insülin enjeksiyonunda uzun etkili ve kısa etkili kombine tedavi) insülin tedavisinin bir parçası olarak kullanıldığında, hastanın ihtiyaçlarına göre günde bir ya da iki defa uygulanmalıdır. Doktorunuz LEVEMIR FlexPen dozunuzu insülin ihtiyacınıza göre belirleyecektir. Enjeksiyon günün herhangi bir vaktinde yapılabilir, ancak her gün aynı vakitte yapılmalıdır. Kan şekeri kontrolünü sağlamak için günde iki kez enjeksiyona ihtiyaç duyan hastalarda, akşam dozu, akşam veya gece yatarken uygulanabilir.

Uygulama yolu ve metodu

LEVEMIR FlexPen deri altına enjeksiyon içindir (subkütan). Asla doğrudan damar içine (intravenöz) veya kas içine (intramüsküler) enjekte etmemelisiniz.

Topaklanmayı veya deri çukurlaşmasını önlemek için, enjeksiyon yerleri aynı bölgede kalmak koşuluyla her zaman farklı yerlere yapılmalıdır. Kendinize enjeksiyon yapabileceğiniz en iyi bölgeler: kalçalarınızın ön tarafı, karnınız, veya kolunuzun üstüdür. Kan şekerinizi her zaman düzenli olarak ölçmelisiniz.

LEVEMIR FlexPen in kullanılışı

LEVEMIR FlexPen, insülin detemir içeren kullanıma hazır dolu, renk kodlu, kullanıldıktan sonra atılabilen bir enjeksiyon kalemidir.

LEVEMIR FlexPen ’in kullanımı için detaylı bilgi, bu Kullanma Talimatı’nın sonunda verilen “LEVEMIR FlexPen ’in Kullanımı” bölümünde verilmektedir. Bu bölümü dikkatlice okuyunuz, kalemi bu talimatlarda anlatıldığı şekilde kullanmalısınız.

Her zaman insülininizi enjekte etmeden önce doğru kalemi kullandığınızdan emin olunuz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

LEVEMIR FlexPen ’in 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı ile ilgili deneyim bulunmamaktadır. Yaşlılarda kullanımı:

65 yaşın üzerindeyseniz, kan şekerinizi daha düzenli olarak kontrol etmelisiniz ve insülin dozunuzdaki değişiklikleri doktorunuzla konuşmalısınız.

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Böbrek veya karaciğer yetmezliğiniz varsa, kan şekerinizi daha düzenli olarak kontrol etmelisiniz ve insülin dozunuzdaki değişiklikleri doktorunuzla konuşmalısınız.

Eğer LEVEMIR FlexPen ’in etkisinin çok giiçlii veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla LEVEMIR FLEXPEN kullanırsanız

LEVEMIR FlexPen 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.