LEVEMIR FLEXPEN 100U/ml 5X3ml kull.hazır dolu enj. kalemI içinde enj. çöz. Dozu

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Levemir dozu, Levemir dozaj, Levemir doz aşımı, Levemir uygulama, Levemir kullanım şekli, Levemir kullanımı, Levemir kullanım süresi, Levemir açmı tokmu, Levemir nedir, Levemir ne için kullanılır, Levemir nasıl kullanılır, Levemir faydaları, Levemir etkileri, Levemir günde kaç kez, Levemir sabah mı akşam mı, Levemir fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

LEVEMIR®, bazal insülin olarak kullanılan uzun etkili bir insülin analogudur.
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Oral antidiyabetik ilaçlarla (O AD) kombinasyonda LEVEMIR®; başlangıç dozu 10 U veya 0.1-0.2 U/kg olacak şekilde, günde tek doz kullanılır. Enjeksiyon her gün aynı saatte olmak üzere günün herhangi bir zamanında yapılabilir. LEVEMIR’in dozu bireysel hasta ihtiyaçlarına göre ayarlanmalıdır.

Çalışma sonuçlarına dayanarak aşağıdaki titrasyon kılavuzu tavsiye edilir:

*SMPG: Self monitored plasma glucose (hastanın kendi ölçtüğü plazma glukozu)

LEVEMIR® bazal bolus insülin rejiminin bir parçası olarak kullanıldığında, hastaların ihtiyaçlarına bağlı olarak günde bir ya da iki defa uygulanmalıdır. LEVEMIR’in dozu bireysel hasta ihtiyaçlarına göre ayarlanmalıdır.

Kan glukoz kontrolünü optimize etmek için günde iki kez enjeksiyona ihtiyaç duyan hastalarda, akşam dozu akşam veya gece yatarken uygulanabilir. Hastaların her zamanki fiziksel aktivitelerinde bir artış olursa, olağan diyetlerinde bir değişiklik yaparlarsa veya eşzamanlı seyreden bir hastalık süresince doz ayarlamasının yapılması gerekebilir.

Uygulama şekli:

LEVEMIR®
sadece
deri altı uygulama içindir. Şiddetli hipoglisemiye yol açabileceğinden LEVEMIR® intravenöz olarak uygulanmamalıdır. Intramüsküler uygulamadan da kaçınılmalıdır. LEVEMIR® insülin infüzyon pompalarında kullanılmaz.

LEVEMIR®, karın duvarı, uyluk, üst kol, deltoid veya kalça bölgelerine deri altına enjekte edilerek kullanılır. Enjeksiyon bölgeleri aynı bölgede kalmak koşuluyla farklı yerlere yapılmalıdır. Tüm insülinlerde olduğu gibi etki süresi doz, enjeksiyon bölgesi, kan akımı, sıcaklık ve fiziksel aktivite düzeyine göre değişebilir.

LEVEMIR® FlexPen® kullanıma hazır dolu enjeksiyon kalemidir ve NovoFine® veya Novo Twist® iğne uçları ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır. FlexPen® 1 ünitelik artışlarla 60 üniteye kadar insülin enjeksiyonu yapabilir.

LEVEMIR® FlexPen’ in renk kodu vardır ve birlikte, kullanım ile ilgili detaylı bilgilerin bulunduğu kullanma talimatı bulunmaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Diğer bütün insülinlerde olduğu gibi, karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalarda daha yoğun glukoz monitorizasyonu yapılmalıdır ve insülin detemir dozu bireysel olarak ayarlanmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

LEVEMIR’in, 6 ila 17 yaş arası çocuklarda ve adolesanlardaki etkinlik ve güvenliliği 6 aya kadar olan çalışmalarda gösterilmiştir (bkz. bölüm 5.1)

LEVEMIR’in etkinliği ve güvenliliği 6 yaşın altındaki çocuklarda çalışılmamıştır. LEVEMIR® bu yaş grubunda sadece dikkatli medikal takip altında kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Diğer bütün insülinlerde olduğu gibi, yaşlı hastalarda daha yoğun glukoz monitorizasyonu yapılmalıdır ve insülin detemir dozu bireysel olarak ayarlanmalıdır.

Diğer insülinlerden geçiş:

Orta veya uzun etkili insülinlerden LEVEMIR’e geçiş, uygulanan dozun ve zamanının ayarlanmasını gerektirebilir (bkz. bölüm 4.4).

Diğer tüm insülinlerde olduğu gibi, geçiş sırasında ve geçişten sonraki ilk haftalarda yakın glukoz monitorizasyonu tavsiye edilmektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsülin için spesifik olarak bir doz aşımı tanımlanamaz; ancak hastanın ihtiyacına göre çok yüksek dozlarda verilirse birbirini takip eden evreler sonucunda hipoglisemi gelişebilir:

• Hafif hipoglisemi atakları oral yoldan glukoz veya şekerli gıdalar alınarak tedavi edilebilir. Bu nedenle diyabetli hastaların beraberlerinde her zaman şekerli gıdalar bulundurmaları önerilmektedir.

• Hastanın bilincini kaybettiği şiddetli hipoglisemi atakları, eğitimli bir kişi tarafından kas içi veya deri altı (0.5 - 1 mg) glukagon veya profesyonel sağlık çalışanı tarafından damar içi yoluyla glukoz enjekte edilerek tedavi edilebilir. Hasta, glukagon enjeksiyonuna 10 -15 dakika içinde yanıt vermezse, damar içine glukoz da verilmelidir. Hipoglisemik atağın tekrarının önlenmesi amacıyla hastanın bilinci yerine geldiğinde oral yolla karbonhidrat verilmesi önerilmektedir.