LERCADIP 10 mg 30 film tablet {8699530090241} Uyarılar

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lercadip uyarılar, Lercadip zararları, Lercadip önlemler, Lercadip riskler, Lercadip yan etkisi, Lercadip alerji, Lercadip alkol, Lercadip hamileler, Lercadip emzirme, Lercadip araç kullanımı, Lercadip fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

LERCADİP® hasta sinüs sendromlu hastalarda kullanılırken özel dikkat gösterilmelidir (şayet kalp pili in situ değilse). Hemodinamik kontrollü çalışmalar ventriküler fonksiyon bozuklukları göstermemiş olmasına rağmen, sol ventrikül disfonksiyonlu hastalarda da özen gerekmektedir.
Bazı kısa etkili dihidropiridinlerin, iskemik kalp hastalıkları olan hastalarda yüksek

®

kardiyovasküler risk ile ilişkili olabileceği öne sürülmektedir. LERCADİP uzun etkili olmasına rağmen böyle hastalarda dikkat gerekmektedir.

Bazı dihidropiridinler nadiren prekardiyal ağrı ya da anjina pektorise yol açabilmektedir. Daha önceden var olan anjina pektoris hastalarında, çok nadiren bu atakların sıklığı, süresi ya da şiddeti artabilir. İzole miyokard enfarktüsü vakaları görülebilir (bölüm 4.8’ e bakınız).

Renal veya hepatik disfonksiyonlarda kullanımı: Hafif ila orta şiddette renal veya hepatik disfonksiyonları olan hastalarda tedaviye başlanırken özel dikkat gösterilmelidir. Çoğunlukla önerilen doz programı bu alt gruplar tarafından tolere edilebilmesine rağmen, günlük dozun 20 mg’ a çıkartılmasına dikkatle yaklaşılmalıdır. Hepatik bozuklukları olan hastalarda antihipertansif etki artabilir ve bu nedenle doz ayarlaması düşünülmelidir.

LERCADİP®’ in şiddetli hepatik bozukluğu ya da şiddetli renal bozukluğu olan hastalarda (GFR<30 ml/dak.) kullanımı tavsiye edilmemektedir (bölüm 4.2’ ye bakınız).

Damar genişletici antihipertansif ilaçların etkisini arttırabileceğinden, alkol kullanımından kaçınılmalıdır (bölüm 4.5’ e bakınız).

Antikonvülzan (örn. fenitoin, karbamazepin) ve rifampisin gibi CYP3A4 indükleyicileri lerkanidipinin plazma seviyesini azaltabilirler ve bu nedenle lerkanidipinin etkinliği beklenenden daha az olabilir (bölüm 4.5’ e bakınız).

1 tablet 30 mg laktoz içerir. İçeriğindeki laktoz nedeniyle, nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz - galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

LERCADİP® ile yapılan klinik çalışmalar LERCADİP®’ in hastanın makine sürme veya kullanma kabiliyetini bozmasının muhtemel olmadığını göstermektedir. Bununla beraber baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk ve nadiren somnolans görülebileceğinden dikkat edilmelidir.