LERCADIP 10 mg 30 film tablet {8699530090241} Dozu

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lercadip dozu, Lercadip dozaj, Lercadip doz aşımı, Lercadip uygulama, Lercadip kullanım şekli, Lercadip kullanımı, Lercadip kullanım süresi, Lercadip açmı tokmu, Lercadip nedir, Lercadip ne için kullanılır, Lercadip nasıl kullanılır, Lercadip faydaları, Lercadip etkileri, Lercadip günde kaç kez, Lercadip sabah mı akşam mı, Lercadip fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Tavsiye edilen dozaj yemeklerden en az 15 dakika önce, oral olarak 10 mg’ dır; doz hastanın verdiği cevaba bağlı olarak 20 mg’ a çıkartılabilir.

Doz titrasyonu kademeli olmalıdır çünkü maksimal antihipertansif etkisinin görülmesi yaklaşık 2 hafta alabilir.

Tek bir antihipertansif ajanla yeterince kontrol edilemeyen bazı bireyler, bir beta - adrenoseptör blokör (atenolol), diüretik (hidroklorotiyazid) veya bir anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü (kaptopril ya da enalapril) tedavisine LERCADİP®’ in ilavesinden faydalanabilirler.

Doz cevap eğrisi dik olup, 20 - 30 mg dozları arasında düzlüğe kavuştuğundan, yüksek dozlarla etkinliğin artması muhtemel değildir; diğer taraftan yan etkiler artabilir.

Uygulama şekli:

Günde bir kez ağızdan kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Hafif ila orta şiddette renal veya hepatik disfonksiyonu olan hastalarda tedaviye başlanırken özel dikkat gösterilmelidir. Tavsiye edilen doz programı bu alt gruplar tarafından genellikle tolere edilebilmesine rağmen, dozun günlük 20 mg’ a çıkartılmasına dikkatle yaklaşılmalıdır.
Hepatik bozuklukları olan hastalarda antihipertansif etki artabilir ve bu nedenle dozajda bir ayarlama yapılması düşünülmelidir.

LERCADİP®’ in şiddetli hepatik bozukluğu ya da şiddetli renal bozukluğu olan hastalarda kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Pediatrik popülasyon:

18 yaşın altındaki hastalarda klinik deney olmadığından çocuklarda kullanımı şu an önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Farmakokinetik veriler ve klinik deneyler günlük dozajda herhangi bir ayarlama gerekmediğini düşündürmekteyse de, yaşlılarda tedaviye başlarken özel dikkat gösterilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Pazarlama sonrası deneyimlerde iki doz aşımı vakası rapor edilmiştir (sırasıyla 150 mg ve 280 mg LERCADİP® ile intihar girişiminde bulunulmuştur). İlk hastada somnolans ortaya çıkmış ve mide lavajı ile tedavi edilmiştir. İkinci hastada hafif renal yetmezlik ve şiddetli miyokard iskemisi ile kardiyojenik şok ortaya çıkmış ve yüksek dozda katekolaminler, furosemid, dijital ve parenteral plazma genişleticiler ile tedavi edilmiştir. Her iki vaka sekeller olmadan çözülmüştür.

Diğer dihidropiridinler ile olduğu gibi doz aşımının belirgin hipotansiyon ve refleks taşikardiye neden olması beklenebilir. Daha ciddi durumlarda şiddetli hipotansiyon, bradikardi ve bilinç kaybı oluştuğunda bradikardi için intravenöz atropinle birlikte kardiyovasküler destek ile yardımcı olunabilir.

®

LERCADİP ’ in uzun süreli farmakolojik etkisini göz önünde bulundurarak, aşırı doz alan hastaların kardiyovasküler durumlarının en az 24 saat izlenmesi gerekmektedir. Diyaliz değeri üzerine bilgi bulunmamaktadır. İlaç yüksek derecede lipofil olduğundan, plazma seviyesi büyük ihtimalle risk döneminin süresi hakkında bilgi vermez ve diyaliz etkili olmayabilir.