LATISSE % 0.03 steril oftalmik solüsyonu. 3 ml Zararları

Allergan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Latisse zararları, Latisse önlemler, Latisse riskler, Latisse uyarılar, Latisse yan etkisi, Latisse istenmeyen etkiler, Latisse cinsel, Latisse etkileri, Latisse tedavi dozu, Latisse aç mı tok mu, Latisse hamilelik, Latisse emzirme, Latisse alkol, Latisse kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

 Klinik Çalışma Deneyimleri

Aşağıdaki bilgiler, 278 yetişkin hastanın dört aylık tedavi süresince değerlendirildiği çok merkezli, çift maskeli, randomize, araç kontrollü, paralel klinik çalışma sonuçlarına dayalıdır.

Sıklık kategorileri:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Göz hastalıkları:

Yaygın:    Gözde kaşıntı, konjonktival hiperemi, gözde iritasyon, göz kuruluğu belirtileri,

periorbital eritem

Deri ve deri altı doku hastalıkları:

Yaygın:    Deride hiperpigmentasyon

Bimatoprost, göz içi basıncını düşürmek için intraoküler yolla uygulandığında bildirilen istenmeyen etkiler; göz kuruluğu, görme bozukluğu, gözde yanma, gözde yabancı cisim varmış hissi, gözde ağrı, blefarit, katarakt, yüzeysel noktalı keratit, göz akıntısı, göz yaşarması, fotofobi, alerjik konjunktivit, astenopi, iris pigmentasyonunda artış, konjunktival ödem, anormal kıllanma, iris iltihabı, enfeksiyonlar (temelde soğuk algınlığı ve üst solunum yolları enfeksiyonları), baş ağrısı ve asteniyi içermiştir.

Pazarlama Sonrası Deneyim

Klinik uygulamada LATISSE’in pazarlama sonrası kullanımı sırasında aşağıdaki reaksiyonlar belirlenmiştir. Bu reaksiyonlar, bilinmeyen boyuttaki bir popülasyon tarafından gönüllü olarak bildirildiğinden, sıklık tahminleri yapılamamıştır. Ciddiyetleri, bildirilme sıklıkları, LATISSE ile olası nedensel ilişkileri veya bu faktörlerin birleşimi nedeniyle dahil edilmek üzere seçilen reaksiyonlar şunlardır: yanma hissi (göz kapağı), gözde şişme, göz kapağı irritasyonu, göz kapağı ödemi, göz kapağında kaşıntı, iris hiperpigmentasyonu, göz yaşı salgısında artış, madarozis ve trikoreksis (sırasıyla geçici birkaç kirpik kaybı ile kesitler halinde kirpik kaybı arasında değişen kayıplar ve geçici kirpik kopması), göz kapağı çukurunun derinleşmesiyle ilişkili periorbital ve göz kapağı değişiklikleri, döküntü (göz kapakları ve periorbital bölgeyle sınırlı maküler, eritematöz ve pruritik), ciltte renk değişikliği (periorbital) ve bulanık görme.