LATISSE % 0.03 steril oftalmik solüsyonu. 3 ml Dozu

Allergan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Latisse dozu, Latisse dozaj, Latisse doz aşımı, Latisse uygulama, Latisse kullanım şekli, Latisse kullanımı, Latisse kullanım süresi, Latisse açmı tokmu, Latisse nedir, Latisse ne için kullanılır, Latisse nasıl kullanılır, Latisse faydaları, Latisse etkileri, Latisse günde kaç kez, Latisse sabah mı akşam mı, Latisse fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Günde bir kez, geceleri yatmadan önce uygulanır.

Uygulama şekli:

Makyajdan arındırılmış ve temizlenmiş yüze uygulanır. Uygulamaya başlamadan önce kontakt lenslerin çıkarılması gerekir. Ürün kutusu içinde bulunan tek kullanımlık steril aplikatörden biri alınarak üzerine 1 damla Latisse damlatılır, üst göz kapağında kirpik dipleri boyunca uzanan hatta eşit bir biçimde uygulanır.

Üst göz kapağı kenarındaki kirpik büyüme hattında dışarı taşmayan hafif bir nemlilik hissi oluşmalı. Üst gözkapağı kenarından taşan fazla çözelti temiz bir mendil ile silinmelidir. Aplikatör bir kez kullanıldıktan sonra atılmalıdır. Aynı işlem yeni bir steril aplikatör kullanılarak diğer göz kapağı kenarına da uygulanmalıdır.

LATISSE’i uygulamak için aynı aplikatör tekrar kullanılmamalıdır veya başka bir fırça/aplikatör kullanılmamalıdır.

Yapılacak ilave LATISSE uygulaması kirpiklerin daha fazla uzamasını sağlamayacaktır.

Tedavi kesildiğinde,    kirpik büyümesinin tedavi öncesindeki seviyeye dönmesi

beklenmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Bu hasta popülasyonu için herhangi bir spesifik veri mevcut değildir.

Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik hastalarda güvenliliği ve etkililiği belirlenmemiştir. Uzun süreli kronik kullanımın ardından artan pigmentasyona ilişkin potansiyel güvenlik kaygılarından dolayı 16 yaş altı pediatrik hastalarda kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon: Yaşlı ve diğer yetişkin hastalar arasında güvenlilik ve etkililik açısından hiçbir genel farklılık gözlenmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

Oküler uygulamayı takiben herhangi bir doz aşımı vakası bildirilmemiştir. Doz aşımı söz konusu olursa, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.