LAKTATLI RINGER DEM IV infüzyon için çözelti 1000 ml PE şişe (setsiz) Gebelik

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laktatli Ringer gebelik kategorisi C'dir. Laktatli Ringer hamilelik kategorisi, Laktatli Ringer gebelik kategorisi, Laktatli Ringer emzirme, Laktatli Ringer anne sütüne geçer mi, Laktatli Ringer laktasyon, Laktatli Ringer hamilelerde kullanımı, Laktatli Ringer ve bebek, Laktatli Ringer kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bakınız:Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

LAKTATLI RİNGER DEM I.V. İnfüzyon İçin Çözelti ile hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. LAKTATLI RİNGER DEM I.V. İnfüzyon İçin Çözelti’nin gebekadınlara uygulandığında fetusta hasara ya da üreme yeteneğinde bozulmaya yol açıpaçmayacağı da bilinmemektedir. LAKTATLI RİNGER DEM I.V. İnfüzyon İçin Çözelti gebekadınlarda ancak çok gerekliyse kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilacın anne sütüne geçtiği bilindiğinden emzirmekte olan annelerde LAKTATLI RİNGER DEM I.V. İnfüzyon İçinÇözelti dikkatle kullanılmalıdır.

Kalsiyumun plasentadan geçtiği ve süte dağıldığı göz önünde tutulmalıdır.

Çözeltiye herhangi bir ilaç katılacaksa, kullanılan ilacın özelliği ve bu ilacın gebelik ve laktasyondaki kullanımı ayrıca değerlendirilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite Bilinen herhangi bir etkisi yoktur.