KWELLADA % 1 120 ml şampuan Gebelik

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kwellada gebelik kategorisi B'dir. Kwellada hamilelik kategorisi, Kwellada gebelik kategorisi, Kwellada emzirme, Kwellada anne sütüne geçer mi, Kwellada laktasyon, Kwellada hamilelerde kullanımı, Kwellada ve bebek, Kwellada kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolü açısından özel bir önlem gerektirmez.

Gebelik dönemi:

Üreme çalışmaları farelerde, sıçanlarda ve tavşanlarda gerçekleştirilmiştir (200 -400 mg/kg/gün oral) ve permetrine bağlı bir fertilite bozukluğu ya da fetüse zarar yönünde herhangi bir kanıtortaya koymamıştır. Diğer yandan, gebe kadınlarında permetrin kullanıma ilişkin sadece çoksınırlı veri bulunmaktadır. Gebelik döneminde permetrin gerçekten gerekli olduğu takdirdekullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi:

Çalışmalar, permetrinin sığırlarda oral uygulama ardından çok düşük konsantrasyonda süte geçtiğini göstermektedir. Permetrinin insanlarda anne sütü içinde atılıp atılmadığıbilinmemektedir. Buna rağmen, KWELLADA ile tedaviyi takiben permetrinin sistemikemilimi çok düşük olduğundan, teorik olarak çok az miktar anne sütüne geçecektir. Bu kadardüşük konsantrasyonların yenidoğan/bebek için risk oluşturması beklenmez.

Emzirme döneminde tedavinin ertelenmesi ya da emzirmeye geçici olarak ara verilmesi düşünülmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

Permetrinin düşük sistemik emiliminin olması ile permetrin tedavisini takiben fetüs üzerine riskin minimal olduğu önerilebilir. Ancak gebelik durumunda permetrinin kullanımı doktortavsiyesi ile olmalıdır.