KONVERIL 5 mg 20 tablet Nedir

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Konveril nedir, Konveril ne için kullanılır, Konveril ne ilacı, Konveril neye yarar, Konveril ne işe yarar, Konveril neye iyi gelir, Konveril kullananlar, Konveril kullanımı, Konveril uygulama, Konveril etkileri, Konveril faydaları bilgilerini içerir.

2.KONVERIL nedir ve ne için kullanılır?

KONVERİL, anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri (ADE inhibitörleri) adlı ilaç sınıfının bir üyesidir.

KONVERİL, beyaz ortadan tek çentikli tablettir. Her bir tabletin içinde 5 mg enalapril maleat bulunmaktadır. 20 ve 60 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

KONVERİL aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

• Yüksek kan basıncı (hipertansiyon) tedavisi

• Kalp fonksiyonunda zayıflığın (semptomatik kalp yetmezliği) tedavisi

• Semptomatik kalp yetmezliğinin önlenmesi

Kalp yetmezliği belirtileri olan hastalann pek çoğunda KONVERİL kalp yetmezliğinin kötüleşmesini yavaşlatır, kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurma ihtiyacını azaltır ve hastalardan bazılarının daha uzun yaşamasına yardımcı olur.

Belirtilerin gelişmesinden önce kalp yetmezliğinin erken evresindeki pek çok hastada KONVERİL kalp fonksiyonunun zayıflamasını önlemeye ve belirtilerin (örn., nefes darlığı, yürüme gibi hafif fiziksel aktivi tel erden sonra yorulma veya ayak bileklerinde ve ayaklarda şişlik) gelişimini yavaşlatmaya yardımcı olur. Bu hastalarda kalp yetmezliğine bağlı hastanede yatış süresi daha kısa olabilir.