KALSIYUM FOLINAT EBEWE 30 mg/3 ml enj. çöz. içeren 5 ampül Gebelik

Ebv Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kalsiyum Folinat gebelik kategorisi C'dir. Kalsiyum Folinat hamilelik kategorisi, Kalsiyum Folinat gebelik kategorisi, Kalsiyum Folinat emzirme, Kalsiyum Folinat anne sütüne geçer mi, Kalsiyum Folinat laktasyon, Kalsiyum Folinat hamilelerde kullanımı, Kalsiyum Folinat ve bebek, Kalsiyum Folinat kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

KALSİYUMFOLİNAT “EBEWE”nin doğum kontrol yöntemleri üzerine bir etkisi bulunduğuna dair veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hayvanlarda üreme toksisitesine ilişkin araştırma yapılmamıştır. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

KALSİYUMFOLİNAT “EBEWE” gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Hamilelik ve emzirme döneminde KALSİYUMFOLİNAT “EBEWE” sadece kesin endikasyonda, annede oluşturacağı faydalar fetusta oluşabilecek olası zararlı etkilerden dahaağır bastığı hallerde reçete edilmelidir. Metotreksat tedavisi gebelik ve emzirme dönemindekontrendikedir ancak metotreksat ile ya da diğer folik asit antagonistleri ile tedavinin gebelikveya laktasyona rağmen yapıldığı durumlarda, kalsiyum folinatm toksisiteyi azaltmak ya daetkileri önlemek için kullanılmasında bir kısıtlama yoktur.

5-florourasil genellikle gebelik sırasında ve süt verme döneminde kontrendikedir; bu 5-florourasilin kalsiyum folinat ile kombine kullanımında da geçerlidir.

Kombine kullanılacak tıbbi ürünlerin kısa ürün bilgilerine de bakınız.

Laktasyon dönemi

Kalsiyum folinatın insanda anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. KALSİYUMFOLİNAT “EBEWE” terapötik endikasyonlara göre gerekli olduğudüşünüldüğünde emzirme sırasında uygulanabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Kalsiyum folinatın üreme yeteneğini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.