KALETRA 200 mg/50 mg 120 film tablet {Abbott} Kontrendikasyonları

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kaletra Kontrendikasyonları, Kaletra Sakıncaları, Kaletra etkileri, Kaletra alerji, Kaletra kullanım alanları, Kaletra zararları, Kaletra belirtileri, Kaletra kullanım süresi, Kaletra kullanım şekli, Kaletra etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Liponavir/ritonavir liponavir, ritonavir veya yardımcı maddelerden birine aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

KALETRA® her ikisi de CYP3A izoformu olan P450’ nin inhibitörleri olan lopinavir ve ritonavir içerir. KALETRA® CYP3A’ ya yüksek oranda bağımlı ilaçlarla klerens açısından ve kullanıldığında ciddi ve/veya yaşamı tehdit edebilen yüksek plazma konsantrasyonları yaratan ilaçlarla birlikte verilmemelidir. Bu ilaçlar astemizol, terfenadin, oral midozolam ( parenteral alınan midozolam uyarısı için bölüm 4.5’e bakınız), triazolam, sisaprid, pimozid, amiodaron, ergot alkaloidleri ( ergotamin, dihidroergotamin, ergonovin ve metilergonovin gibi) ve vardenafil.

St. John’s Wort (Hypericum perforatum) içeren bitkisel preparatlar, plazma konsantrasyonlarında düşme riskine ve lopinavir ile ritonavirin klinik etkisinin azalmasına sebebiyet vermesine bağlı olarak lopinavir ve ritonavir alınırken kullanılmamalıdır. (bakınız bölüm 4.5).