ISENTRESS 400 mg 60 film kaplı tablet Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isentress dozu, Isentress dozaj, Isentress doz aşımı, Isentress uygulama, Isentress kullanım şekli, Isentress kullanımı, Isentress kullanım süresi, Isentress açmı tokmu, Isentress nedir, Isentress ne için kullanılır, Isentress nasıl kullanılır, Isentress faydaları, Isentress etkileri, Isentress günde kaç kez, Isentress sabah mı akşam mı, Isentress fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Tedavi HIV enfeksiyonu tedavisi konusunda deneyimli hekim tarafından başlatılmalıdır. ISENTRESS diğer aktif antiretroviral tedavilerle (ART’ler) kombine kullanılmalıdır (bkz. bölüm

4.4.ve 51) Daha önce ART almamış hastalarda raltegravir kullanımı, iki NRTİ’nin eş zamanlı uygulandığı bir çalışmaya dayanmaktadır (bkz bölüm ve 51)

Pozoloji:

ISENTRESS’in önerilen dozu gıdalarla birlikte veya ayrı olarak günde iki kez 400 mg’dır. Gıdaların raltegravirin emilimi üzerindeki etkisi bilinmemektedir (bkz. bölüm 5.2).

Uygulama sıklığı ve süresi:

Oral yolla uygulanır. Tabletlerin çiğnenmesi, ezilmesi veya kırılması tavsiye edilmez.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği

Böbrek yetmezliği olan hastalarda dozaj ayarlaması gerekmez (bkz. bölüm 5.2).

Karaciğer yetmezliği

Hafif-orta düzeyde karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozaj ayarlaması gerekmez. Altta yatan şiddetli karaciğer bozukluğu olan hastalarda ISENTRESS’in güvenlilik ve etkinliği belirlenmemiştir. Bu nedenle ISENTRESS şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır (bkz. bölüm 4.4 ve 5.2).

Pediyatrik popülasyon

16 yaşın altındaki hastalarda güvenlilik ve etkinlik belirlenmemiştir (bkz. bölüm 5.1 ve 5.2).

Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

ISENTRESS doz aşımının tedavisiyle ilgili spesifik bilgi yoktur.

Doz aşımı ortaya çıktığında emilmemiş materyalin gastrointestinal kanaldan uzaklaştınlması gibi standart destekleyici yöntemlerin kullanımı, klinik takip (elektrokardiyogram dahil) ve gerekirse destekleyici tedavi uygulanması uygun olur. Raltegravirin klinik kullanıma potasyum tuzu şeklinde takdim edildiği dikkate alınmalıdır. ISENTRESS’in diyalizle uzaklaştırılma derecesi bilinmemektedir.