IMMUNATE 500 IU 1 flakon Gebelik

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Immunate gebelik kategorisi C'dir. Immunate hamilelik kategorisi, Immunate gebelik kategorisi, Immunate emzirme, Immunate anne sütüne geçer mi, Immunate laktasyon, Immunate hamilelerde kullanımı, Immunate ve bebek, Immunate kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Herhangi bir veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım

5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

IMMUNATE gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmaz.

IMMUNATE’in gebelerde kullanımının güvenliliği kontrollü klinik çalışmalarda saptanmamıştır. Hayvanlar üzerinde yapılan deneysel çalışmalar, üreme, embriyo ya da fetusun gelişmesi, gestasyon dönemi, perinatal ve postnatal gelişme açısından güvenli olduğu yargısını oluşturmaya elverişli değildir. Bu nedenle, IMMUNATE, gebelik ve emzirme döneminde ancak zorunlu ise kullanılabilir.

Laktasyon dönemi

Emziren kadınlarda IMMUNATE’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir; bu nedenle emziren bir kadına IMMUNATE uygulanırken dikkatli olunmalı, her bir hasta için tedavinin potansiyel riskleriyle olası yararı dikkatle gözönünde bulundurulmalıdır.

Üreme yeteneği / fertilite