IMMUNATE 500 IU 1 flakon Dozu

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Immunate dozu, Immunate dozaj, Immunate doz aşımı, Immunate uygulama, Immunate kullanım şekli, Immunate kullanımı, Immunate kullanım süresi, Immunate açmı tokmu, Immunate nedir, Immunate ne için kullanılır, Immunate nasıl kullanılır, Immunate faydaları, Immunate etkileri, Immunate günde kaç kez, Immunate sabah mı akşam mı, Immunate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Tedavi, hemofili tedavisinde deneyimli bir hekimin denetiminde başlatılmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz ve uygulama süresi FVIII eksikliğinin ciddiyetine, kanamanın yerine ve yayılımına, hastanın klinik durumuna dayanır.

Uygulanan FVIII’in ünite sayısı, faktör VIII ürünleriyle ilgili Dünya Sağlık Örgütünün belirlemiş olduğu standart Uluslararası Ünite (IU) terimiyle ifade edilir.

Plazmadaki FVIII aktivitesi, ya yüzdesel olarak (normal insan plazmasına göre) ya da uluslarası ünite olarak (Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiş F VIII uluslararası standartlarına göre) ifade edilir. 1 Uluslararası Ünite (IU) faktör VIII aktivitesi, 1 mL normal insan plazmasındaki faktör VIII aktivitesine eşittir.

Hemofili A Hastalarında Doz

Aşağıda belirtilen gerekli faktör VIII dozları, vücut ağırlığının her kilogramı için 1 IU faktör VIII verildiğinde, plazma faktör VIII aktivitesinin %1.5 - %2 kadar arttığının ampirik olarak gözlenmesine dayanılarak hesaplanmıştır.

Hasta plazmasının başlangıçtaki faktör VIII aktivitesi göz önüne alınarak, gereken doz aşağıdaki formülle hesaplanır:

IMMUNATE dozu (IU F VIII) = vücut ağırlığı (kg) x arzulanan faktör VIII artışı (%>) x 0.5

Tedavi seyrinin izlenmesi ve uygun idame dozlarının hesaplanması, her olguda ortaya çıkan klinik etkiye dayandırılarak ayrıca değerlendirilmelidir.

Kanamalar ve Cerrahi Girişimlerde Doz

Aşağıdaki tabloda, hemorajilerin tedavisi için ya da cerrahi profılakside gereken faktör VIII plazma düzeyleri ve bu düzeylerin ne kadar süre ile korunması gerektiği verilmiştir.

Yeterli yara iyileşmesi görülene kadar her 8-24 saatte bir, daha sonra en az 7 gün süreyle F VIII aktivitesi %30-%60 olacak şekilde uygulanmalıdır.

Majör ameliyatlar

(ameliyat öncesi ve sonrası)

Özellikle başlangıç dozunda olmak üzere, bazı durumlarda hesaplanan dozdan daha fazlası gerekebilir.

Tedavi süresince, doz uygulamasına rehber olması için F VIII seviyesi ölçülmesi önerilmektedir. Özellikle majör cerrahi girişimlerde, koagülasyon analizleriyle (plazma faktör VIII aktivitesi) yerine koyma tedavisinin sıkı takibi gereklidir. Farklı yarılanma zamanı ve in vivo yanıt nedeniyle, faktör VIII’e cevap kişiden kişiye değişebilir.

6 yaşından küçük çocuklarda IMMUNATE uygulamasıyla ilgili sınırlı veri mevcut olduğundan preparat dikkatle uygulanmalıdır.

Uzutı Süreli Profilakside Doz

Ağır hemofili A hastalarının profılaktik tedavisinde, 2-3 günde bir vücut ağırlığının her kilogramı için 20 - 40 IU faktör VIII verilir. Bazı vakalarda, özellikle küçük yaştaki hastalarda kanamayı önlemek için daha sık doz aralıkları ya da daha yüksek dozlar gerekli olabilir.

Faktör VIIFe Karşı inhibitör Gelişmiş Hemofili Hastalarında Doz

Faktör VIII Eksikliği Bulunan von Willebrand Hastalığında Doz,

IMMUNATE, faktör VIII aktivitesinin azaldığı von Willebrand hastalarının faktör VIII replasman tedavisinde endikedir. Hemorajileri kontrol etmek ve cerrahi girişimlere bağlı kanamaları önlemek için IMMUNATE replasman tedavisinde, hemofili A için verilen tedavi kılavuzuna uyulmalıdır.

Uygulama şekli:

Preparat, bölüm 6.6’da belirtildiği şekilde hazırlanmalı ve intravenöz yoldan yavaş bir şekilde uygulanmalıdır. 2 mL/dk’dan daha hızlı bir şekilde uygulanmaması önerilmektedir.

Preparat, uygulamadan hemen önce sulandırılmalıdır. Hazırlanan çözelti hemen kullanılmalıdır (preparat koruyucu madde içermez). Bulanık ya da partikül içeren çözeltiler kullanılmamalıdır. Kullanılmayan çözeltiler uygun bir şekilde atılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek /Karaciğer yetmezliği: Ek bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon: Doz kg başına ünite cinsinden belirlenmekte olduğundan çocuklarda özel bir kullanım şekli yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımında ortaya çıkan özel bir istenmeyen etkisi bilinmemektedir.