IBUCOLD-C 30 film tablet Kullananlar

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

IBUCOLD C, grip, soğuk algınlığı, yutak iltihabı, sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, ateş ve vücut ağrılarının giderilmesinde kullanılır.

Şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da aspirin ve türevlerinin kullanımı sırasında astım, ürtiker veya alerjik tipte reaksiyonla karşılaştıysanız ya da tedavi edilmemiş mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri, iltihabi bağırsak hastalığı, yüksek tansiyon, koroner arter yetmezliği, şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa ya da depresyon veya duygu durum bozukluğu tedavisi için Monoamin oksidaz inhibitörü kullanıyorsanız veya son 14 gün içinde kullandıysanız ya da beyin damarları ile ilgili kanama veya başka bir aktif kanamanız varsa; bu ilacı kullanmayınız.

Daha önce size uzamış QT sendromu (kalpte ciddi ritm bozukluğu ve ani ölümlere yol açabilen bir durum ) ve Torsades de Pointes tanısı (yaşamı tehdit eden düzensiz kalp ritmi) konduysa veya bu hastalıkların sizde olduğundan şüpheleniliyorsa, prostat büyümesi ve idrar kesesi fonksiyon bozukluğunuz varsa, tiroid beziniz hızlı çalışıyorsa ya da böbrek üstü bezi tömörü veya bir bağ dokusu hastalığı olan Sistemik Lupus Eritematoz (SLE) rahatsızlığınız varsa; kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Şikayetlerinizle ilgili belirtilerin 3 günden fazla sürmesi veya daha da kötüye gitmesi ya da yenilerinin ortaya çıkması durumlarında doktorunuza başvurunuz.

Diğer ağrı kesiciler ile birlikte kullanmayınız.

Özellikle yaşlı hastalarda kullanımı mide ve bağırsaklarda kanama veya delinme gibi riskler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.

Kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp ve dolaşım problemlerini arttırmaktadır. İlacın kullanım süresi uzadıkça bu riskler daha da artacaktır.

Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşım problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.

İlacı kullanırken doktorunuza danışmadan grip, soğuk algınlığı veya ağrıya karşı başka bir ilaç kullanmayınız. İlacın içeriği ile aynı olan birçok reçetesiz ilaç vardır. Bunun için kullanmakta olduğunuz diğer ilaçların etiket veya prospektüsünü okuyarak asetilsalisilik asit, ibuprofen, indometasin, meloksikam, piroksikam, ketoprofen veya naproksen içerip içermediğini öğreniniz.

Kullanımı baş dönmesine sebebiyet verebileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerden kaçınınız.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.