TRAVAZOL 15 gr krem Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Travazol dozu, Travazol dozaj, Travazol doz aşımı, Travazol uygulama, Travazol kullanım şekli, Travazol kullanımı, Travazol kullanım süresi, Travazol açmı tokmu, Travazol nedir, Travazol ne için kullanılır, Travazol nasıl kullanılır, Travazol faydaları, Travazol etkileri, Travazol günde kaç kez, Travazol sabah mı akşam mı, Travazol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

TRAVAZOL, günde 2 defa uygulanır, lltihabi ya da egzamatöz belirtilerin kaybolmasını takiben ya da tedavi başlangıcından en geç 2 hafta sonra, TRAVAZOL kesilerek, tedaviye kortikosteroid içermeyen antifungal İle devam edilir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgeler için geçerlidir.

Uygulama şekli:Hastalıklı deri bölgesine haricen sürülerek uygulanır, özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Topikal kortikosteroidlerin yüksek potent, uzun süre, geniş yüzey alanlarında, oklüsyon altında kullanımı veya eşlik eden karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılması İle sistemik absorbsiyonu takiben geriye dönüşümlü hipotalamik pituiter adrenal (HPA) eksen baskılanması meydana gelir.

Pediyatrik popülasyon: Sistemik absorbsiyonunun ve yan etkilerinin artma riski nedeniyle çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Akut toksisite çalışmalarından elde edilen sonuçlara göre, deriye bir defalık aşın dozun uygulanmasını (emilime elverişli şartlarda geniş bir yüzeye uygulama) veya yanlışlıkla ağızdan alınmasını takiben bir risk beklenmemektedir.