TRAVAZOL 15 gr krem Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Travazol uyarılar, Travazol zararları, Travazol önlemler, Travazol riskler, Travazol yan etkisi, Travazol alerji, Travazol alkol, Travazol hamileler, Travazol emzirme, Travazol araç kullanımı, Travazol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bakterilerle enfekte olmuş cilt hastalıklarında kullanılırken dikkat edilmelidir; aynca spesifik ek bir tedavi gerekebilir.

Topikal kortikosteroidlerin özellikle kapalı pansuman koşullarında, uzun süreli veya geniş bir alana yoğun olarak uygulanmaları yan etki riskini belirgin bir şekilde artırır.

Yüze, kasık bölgesine veya koltukaltlanna uygulanması ve çocuklarda kullanımı sırasında yan etkilerinin artma riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Aynca, çocuklarda sistemik absorbsiyondaki artış göz önünde bulundurulmalıdır.

Yüze uygulamalarda, TRAVAZOL ’ün göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.

Sistemik kortikosteroidlerde olduğu gibi, lokal kortikosteroidlerin kullanılması ile de (öm. uzun süre yüksek doz veya geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman veya göz çevresindeki deriye uygulanmalan sonucu) glokom gelişebilir.

Interdigital bölge enfeksiyonunda, TRAVAZOL uygulanan bir gazlı bezin el ya da ayak parmaklan arasına yerleştirilmesi tavsiye edilir.

Tekrarlayan enfeksiyonlan engellemek için, kişisel giyecekler (el ve yüz bezleri, havlular, iç çamaşırian v.b.- pamuklu ürünler tercih edilmelidir.) her gün değiştirilmeli ve kaynatılmalıdır. Düzenli hijyenik önlemler, TRAVAZOL ile tedavinin başansı için esastır. Ayaktaki mantarlarda, ayaklar yıkandıktan sonra parmak aralan iyice kurulanmalı, çoraplar her gün değiştirilmelidir, tzokonazol ile mikonazol, ekonazol ve tiokonazole çapraz rezistans görülmüştür.

TRAVAZOL setostearil alkol içermektedir. Bu madde lokal deri reaksiyonlanna (kontak dermatit gibi) sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

TRAVAZOL’ün araç veya makine kullanma becerisini etkilediğini gösteren hiçbir veri yoktur.