HIPOKORT ARTI losyon 50 gr Gebelik

Orva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hipokort gebelik kategorisi C'dir. Hipokort hamilelik kategorisi, Hipokort gebelik kategorisi, Hipokort emzirme, Hipokort anne sütüne geçer mi, Hipokort laktasyon, Hipokort hamilelerde kullanımı, Hipokort ve bebek, Hipokort kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Topikal olarak uygulanan Hidrokortizon asetat ve Pramoksin hidroklorür’ün, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolü üzerinde etkisini gösteren bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hidrokortizon asetat ve Pramoksin hidroklorür’ün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yaprlan çalrşmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrasr gelişim üzerindeki etkiler bakmamdan yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

HİPOKORT ARTI kullanımının hastaya sağlayacağı yarar-zarar dengesi göz önünde bulundurularak zorunlu haller dışında kullanılmamalıdır.

Topikal kortikosteroidler’in geniş yüzeyli, fazla miktarda ve uzun süreli uygulamalarından kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Pramoksin hidroklorür’ün ve Hidrokortizon asetat’ın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Pramoksin hidroklorür’ün ve Hidrokortizon asetat’ın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. İnsanlarda anne sütüne karışıp karışmadığı bilinmemektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da HİPOKORT ARTI tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, yarar/zarar oranı dikkate alınmalıdır.

HİPOKORT ARTI, süt veren annelerde ancak doktor kontrolünde kullanılmalıdır. HİPOKORT ARTI emzirmeden önce meme üzerine uygulanmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite