HIPOKORT ARTI losyon 50 gr Dozu

Orva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hipokort dozu, Hipokort dozaj, Hipokort doz aşımı, Hipokort uygulama, Hipokort kullanım şekli, Hipokort kullanımı, Hipokort kullanım süresi, Hipokort açmı tokmu, Hipokort nedir, Hipokort ne için kullanılır, Hipokort nasıl kullanılır, Hipokort faydaları, Hipokort etkileri, Hipokort günde kaç kez, Hipokort sabah mı akşam mı, Hipokort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Genellikle, tedavi başlangıcında günde 3-4 kez ince bir tabaka halinde uygulanır. Doktor tarafından tavsiye edildiği takdirde, psöriyazisin ve inatçı dermatozlann tedavisinde kapab bandaj altında uygulanabilir. Eğer enfeksiyon oluşursa, kapab bandaj uygulamasına ara verilir ve uygun bir antimikrobiyal ile tedaviye devam edilir.

Tedavi süresi en fazla 7 gündür. Tedavi süresi doktorla görüşülüp uzatılabilir.

Yetişkinlerde ve 6 yaşm üstündeki çocuklarda kullamm süresi 2 haftayı geçmemelidir.

6 yaşm altındaki çocuklarda hekim kontrolünde kullanılmalı ve kullanım süresi 5-7 günü geçmemelidir.

Uygulama şekli:

Sadece topikal olarak uygulanır.

Not: KULLANMADAN ÖNCE ÇALKALAYINIZ. UYGUN KÖPÜK ELDESİ İÇİN, KAP TERS ÇEVRİLEREK SIKILMALIDIR.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda, hipotalamik-pituiter-adrenal (HPA) eksen fonksiyonlan düzenli olarak takip edilmelidir (idrar testi, plazma serbest kortizol ve adrenokortikotropik hormon (ACTH) stimülasyon testi).

Pediyatrik popülasyon:

Uzun süreli ve geniş yüzeylere uygulamalardan kaçınılmalıdır. Çocuklarda topikal steroidlerin kullammı, tedavinin etkili olmasım sağlayacak en düşük miktar ile sınırlandınlmalıdır.

Sürekli kortikosteroid tedavisi, çocuklann büyüme ve gelişmesini etkileyebilir. 6 yaşm altındaki çocuklarda hekim kontrolünde kullanılmalı ve kullamm süresi 5-7 günü geçmemelidir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

HİPOKORT ARTI, doz aşımı sonucu sistemik yan etkilere neden olabilecek oranda emilebilir. Akut doz aşımı oluşması pek olası değildir. Bununla birlikte kronik doz aşımı veya yanlış kullamm sonucu, Cushing sendromu da dahil kortikosteroidlerin topikal veya sistemik yan etkilerinin oluşma riski vardır. Topikal kortikosteroidler, doktor kontrolünde ve kademeli şekilde azaltılarak kesilmelidir.