HEPAGAM B 5.0 ml 1560 IU 1 flakon Nedir

RA Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepagam nedir, Hepagam ne için kullanılır, Hepagam ne ilacı, Hepagam neye yarar, Hepagam ne işe yarar, Hepagam neye iyi gelir, Hepagam kullananlar, Hepagam kullanımı, Hepagam uygulama, Hepagam etkileri, Hepagam faydaları bilgilerini içerir.

2.HEPAGAM B nedir ve ne için kullanılır?

HEPAGAM B enjeksiyonu immunglobulinler grubuna dahildir.

Bu ilaç [Hepatit B İmmun Globulin (insan)] hepatit B antijenine karşı antikorlar içeren insan plazmasının steril çözeltisidir.

HEPAGAM B aşağıda belirtilen durumlarda kullanılır:

Maruz kalma sonrası koruma

• HBsAg-pozitif kan içeren malzeme ile gerek parenteral olarak maruz kalma, gerek iğne batması, ısınk, kazara sıçrama veya ağızdan alınması gibi pipetleme kazası sonunda maruz kalmanın ortaya çıkardığı sonuçların tedavisinde.

  • HBeAg’si (antijen) bulunan veya bulunmayan HBsAg-pozitif olan annelerden doğan çocukların parenteral olarak maruz kalmasının ortaya çıkardığı sonuçların tedavisinde.
  • HBsAg-pozitif kişilerin cinsel partnerlerinde ortaya çıkan sonuçların tedavisinde.
  • Annesi veya asıl bakıcısı HBsAg-pozitif olan ve yaşı 12 aydan küçük olan çocuklarda ve ev içinde hastayla kurulan diğer temaslarda ortaya çıkan sonuçların tedavisinde.
  • Karaciğer naklini takiben hepatit B ’ nin nüksetmesini önleme

  • HEPAGAM B, hepatit B’si olan ve HBV artış (replikasyon) düzeyi düşük veya hiç olmayan yetişkin hastalarda karaciğer naklini takiben hepatit B’nin nüksetmesini önlemede kullanılır. HEPAGAM B’nin bu endikasyon için damar içine verilmesi gerekmektedir.