GYNELLE 21 draje Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gynelle gebelik kategorisi X'dir. Gynelle hamilelik kategorisi, Gynelle gebelik kategorisi, Gynelle emzirme, Gynelle anne sütüne geçer mi, Gynelle laktasyon, Gynelle hamilelerde kullanımı, Gynelle ve bebek, Gynelle kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: X’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

GYNELLE kontraseptif gibi etki gösterdiğinden, kullanıldığı sürece fertiliteyi engeller.

Gebelik dönemi:

Gebelik süresince GYNELLE’in kullanımı kontrendikedir. GYNELLE kullanımı sırasında gebelik oluşursa kullanım derhal kesilmelidir.

Laktasyon dönemi:

GYNELLE kullanımı laktasyon süresince de kontrendikedir. Laktasyon döneminde GYNELLE kullanımı üretilen süt hacminde azalmaya ve sütün bileşiminde değişime nedenolabilir. Etkin maddelerin eser miktarları anne sütüne geçer. Bu miktarlar özellikle doğumdansonraki ilk 6 haftada çocuğu etkileyebilir. Emziren annelere çocuklarını sütten kesene kadarGYNELLE almamaları söylenmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

Hayvan çalışmalarında, dış genital farklılıkların oluştuğu embriyogenez fazında siproteron asetat kullanılması durumunda erkek fetusta feminizasyona neden olabileceği görülmüştür.Her ne kadar bu sonuçların insanlara uyması beklenmese de, hamileliğin 45. gününden sonrakadınlara GYNELLE verilmesinin erkek fetüsün feminizasyonuna neden olabileceği olasılığıdikkate alınmalıdır. Buradan çıkan sonuç GYNELLE ile tedavi için gebelik, mutlakkontrendikasyon sebebidir ve tedaviye başlanmadan önce mutlaka ekarte edilmelidir.