GRANOCYTE 34 liyofilize flakon Yan Etkileri

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Granocyte yan etkileri, Granocyte etkileri, Granocyte zararları, Granocyte belirtileri, Granocyte uyarılar, Granocyte önlemler, Granocyte kilo aldırırmı, Granocyte zayıflatırmı, Granocyte zehirlenmesi, Granocyte cinsellik, Granocyte sorunlar, Granocyte uykusuzluk, Granocyte bağımlılık, Granocyte bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi GRANOCYTE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa GRANOCYTET kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Kamınızın üst sol bölgesinde veya sol omzunuzda ağrınız olabilir. Bunlar dalak boyutunda bir artışın belirtileri olabilir. Bu yaygın bir yan etkidir ancak çok seyrek olarak dalağın yırtılmasına neden olabilir.

• Bir alerjik reaksiyon gelişebilir. Belirtileri deride döküntü, yutma ve nefes almada zorlanma, dudaklar, yüz, boğaz veya dilde şişmeyi içermektedir. Bu çok seyrek bir yan etkidir.

• “Anafılaktik şok” adı verilen çok ciddi bir alerjik reaksiyon yaşayabilirsiniz. Belirtileri bayılma hissi, güçsüzlük, nefes alırken zorlanma veya yüzde şişmeyi içermektedir. Bu çok seyrek bir yan etkidir.

• Nefes almada sorunlar yaşayabilirsiniz. Belirtileri öksürük, ateş veya kolaylıkla nefes darlığı yaşanmasıdır. Bu seyrek bir yan etkidir.

‘Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdaheleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir’.

‘Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür’.

Aşağıdaki yan etkilerden herhangi birini farkederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Enjeksiyon yerindeki bir reaksiyon. Bu yaygın bir yan etkidir.

• Kol ve bacaklarınızda ve bazen ateşle birlikte yüz veya boynunuzda mor renkli, soyulmuş alanlar şeklinde görülen cilt sorunları (“Sweet sendromu” belirtileri olabilir). Aynca ateş ve baş ağrısıyla birlikte soyulmuş kırmızı şişlikler görülebilir (Lyell sendromu belirtileri). Ayrıca ateş ve eklem ağrısıyla birlikte bacaklarda kırmızı renkte derisi soyulmuş çürükler veya vücutta yaralar gibi diğer deri sorunları. Bunlar çok seyrek yan etkilerdir.

‘Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahele gerekebilir’.

‘Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür’.

Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

• Kemik, kaslarda ağrı ve baş ağrısı. Bu yaygın bir yan etkidir. Bu etkiyi yaşarsanız normal ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.

‘Bunlar GRANOCYTE’ın hafif yan etkileridir’.

• Kan kök hücre donörleri

Kan kök hücre bağışçısı olduğunuz için GRANOCYTE kullanıyorsanız kan kök hücresi verdikten sonra ağrı, kemik ağrısı, sırt ağrısı, ateş ve halsizlik hissedebilirsiniz. Bu çok yaygın bir yan etkidir. Kanınızdaki kırmızı kan hücreleri ve trombosit sayısındaki azalma buna neden olmaktadır. Bu azalma kök hücre bağışından sonraki günlerde normale dönecektir.

Sağlıklı vericilerde kan değerlerinde ve karaciğer testlerinde geçici değişiklikler olabilmektedir. Herhangi bir ek tedaviye gerek olmadan ilacın kesilmesinden kısa bir süre sonra değerler normale dönecektir.

Kan kök hücre donörlerinde aşağıdakilerden biri olursa GRANOCYTE’ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Kamınızın üst sol bölgesinde veya sol omzunuzda ağrınız olabilir. Bunlar dalak boyutunda bir artışın belirtileri olabilir. Bu yaygın bir yan etkidir ancak çok seyrek olarak dalağın yırtılmasına neden olabilir.

• Bir aleıjik reaksiyon gelişebilir. Belirtileri deride döküntü, yutma ve nefes almada zorlanma, dudaklar, yüz, boğaz veya dilde şişmeyi içermektedir. Bu çok seyrek bir yan etkidir.

• “Anafilaktik şok” adı verilen çok ciddi bir alerjik reaksiyon yaşayabilirsiniz. Belirtileri bayılma hissi, güçsüzlük, nefes alırken zorlanma veya yüzde şişmeyi içermektedir. Bu çok seyrek bir yan etkidir.

• Nefes almada sorunlar yaşayabilirsiniz. Belirtileri Öksürük, ateş veya kolaylıkla nefes darlığı yaşanmasıdır. Bu seyrek bir yan etkidir.

‘Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdaheleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir’.

‘Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür’.

Yan etkilerin raporlanması