GRANOCYTE 34 liyofilize flakon Nedir

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Granocyte nedir, Granocyte ne için kullanılır, Granocyte ne ilacı, Granocyte neye yarar, Granocyte ne işe yarar, Granocyte neye iyi gelir, Granocyte kullananlar, Granocyte kullanımı, Granocyte uygulama, Granocyte etkileri, Granocyte faydaları bilgilerini içerir.

2.GRANOCYTE nedir ve ne için kullanılır?

GRANOCYTE 33.6 milyon Uluslararası Ünite (263 mikrograma eşdeğer) enjeksiyonluk/infüzyonluk toz içeren cam flakon ve çözücü su içeren enjektör olarak ambalajlanmıştır.

GRANOCYTE lenograstim adı verilen bir ilaç içermektedir. Bu ilaç sitokinler adı verilen bir ilaç grubuna dahildir.

GRANOCYTE vücudunuzun enfeksiyonla savaşan daha fazla sayıda beyaz kan hücresi (akyuvar) üretmesine yardımcı olarak etkisini göstermektedir.

• Bu kan hücreleri kemik iliğinizde üretilmektedir.

• GRANOCYTE kemik iliğinizin daha fazla sayıda “kan kök hücre” adı verilen hücreler üretmesini sağlamaktadır.

• Ardından bu genç kan hücrelerinin tam olarak etki gösteren kan hücrelerine dönüşmesine yardım eder.

• Özellikle de nötrofİl adı verilen beyaz kan hücrelerinin daha fazla miktarda üretilmesine yardımcı olur. Nötrofıller enfeksiyonlara karşı savaşmada önemli role sahiptir.

• Eğer kanser tedavisinin ardından beyaz kan hücre sayınız çok düşükse (buna nötropeni adı

verilir)

Bazı kanser tedavileri (kemoterapi adı da verilir) kemik iliğini etkilemektedir. Bu da beyaz kan hücrelerinizin sayısını azaltabilir. Bu durum özellikle nötrofüleri etkiler ve buna “nötropeni” adı verilir. Bu durum vücudunuz daha fazla beyaz kan hücresi üretene kadar devam eder. Nötrofıl sayınız düşük olduğunda enfeksiyonlara yakalanmanız daha kolaydır. Bu durum bazen çok ciddi olabilmektedir. GRANOCYTE hücre sayınızın düşük olduğu sürenin azalmasına yardımcı olacaktır. Bu etkisini vücudunuzun daha fazla yeni beyaz kan hücresi üretmesini sağlayarak gösterir.

• Kendi kan kök hücrelerinizi artırmanız gerektiğinde (buna “mobilizasyon” adı verilir)

GRANOCYTE kemik iliğinizin daha fazla kan kök hücresi üretmesini sağlamak için kullanılabilir. Buna mobilizasyon adı verilir. Bu tek başına veya muhtemelen kemoterapi sonrasında olabilir. Bu kan kök hücreleri özel bir makine kullanılarak kanınızdan alınır ve toplanır. Ardından kan kök hücreleri saklanabilir ve size kan nakli yoluyla geri verilebilir.

• Kemik iliği veya kan kök hücre naklinin ardından

Size kemik iliği ve kan kök hücre nakli yapılacaksa, öncelikle yüksek dozda kemoterapi veya tüm vücudunuz için ışın tedavisi görürsünüz. Burada amaç hasta hücrelerinizi öldürmektir. Bunun sonrasında ise kan nakli şeklinde size kemik iliği veya kan kök hücre nakli yapılır. Yeni kemik iliğinizin yeni kan hücresi (akyuvarlar dahil) üretmeye başlaması için belli bir süre geçmesi gerekir GRANOCYTE vücudunuzun yeni akyuvarlarınızın iyileşme süresini hızlandırmasına yardımcı olur.

• Kan kök hücrelerinizi bağışlamak istediğinizde

GRANOCYTE sağlıklı bağışçılarda da kullanılabilir. İlaç bu şekilde kemik iliğinin fazladan kan kök hücresi üretmesini sağlar. Buna mobilizasyon adı verilir - yukarıdaki açıklamalara bakınız. Ardından bu sağlıklı bağışçılar (donörler) kan kök hücrelerini ihtiyacı olan bir hastaya verebilirler.