GLOKOPROST %0.005 göz damlası Etkileşimi

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glokoprost etkileşimi, Glokoprost etken madde, Glokoprost yardımcı maddeler, Glokoprost alkol, Glokoprost etkileşim, Glokoprost kullananlar, Glokoprost dozu, Glokoprost kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Latanoprost’un göz içi basıncını düşürücü etkisinin, beta-adrenerjik antagonistler (Timolol), adrenerjik agonistler (Dipivalil, Epinefrin), karbonik anhidraz inhibitörleri (Asetazolamid) ve en azından kısmi olarak da kolinerjik agonistlerle (Pilokarpin) aditif olduğu kısa süreli klinik çalışmalarda gösterilmiştir.

Latanoprost bir prostaglandin agonistidir.

İki prostaglandin analoğunun birlikte uygulanmasının ardından göz içi basıncında paradoksik yükselmelerin ortaya çıktığını gösteren raporlar mevcuttur. Bu nedenle, iki ya da daha fazla prostaglandin, prostaglandin analoğu veya prostaglandin türevinin birlikte kullanılması önerilmemektedir.

İn vitro olarak yapılan çalışmalar, Tiomersal içeren göz damlalarının Latanoprost ile karıştırılması sonucu çökeltiler oluşabileceğini göstermiştir. Bu tür göz damlaları Latanoprost ile birlikte kullanıldığında, damlaların en az 5 dakika aralıklarla uygulanması gerekir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon: