GLOKOPROST %0.005 göz damlası Dozu

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glokoprost dozu, Glokoprost dozaj, Glokoprost doz aşımı, Glokoprost uygulama, Glokoprost kullanım şekli, Glokoprost kullanımı, Glokoprost kullanım süresi, Glokoprost açmı tokmu, Glokoprost nedir, Glokoprost ne için kullanılır, Glokoprost nasıl kullanılır, Glokoprost faydaları, Glokoprost etkileri, Glokoprost günde kaç kez, Glokoprost sabah mı akşam mı, Glokoprost fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Önerilen tedavi şekli günde bir kez, hasta göz(ler)e bir damla damlatılmasıdır. Optimal etki GLOKOPROST akşamları uygulandığında elde edilir.

Klinik çalışmalar GLOKOPROST’un tek dozluk tedavisinin etkin olduğunu göstermiştir. Kombine kullanımı ile ilgili klinik çalışmalar tam kesinlik kazanmamış olsa da, 3 aylık bir çalışma, Latanoprost’un beta-adrenerjik antagonistleriyle (Timolol) kombinasyonunun etkili olduğunu göstermiştir. Kısa süreli çalışmalar (1 veya 2 hafta), Latanoprost’un adreneıjik agonistler (Dipivalil,

Epinefrin) oral karbonik anhidraz inhibitörleri (Asetazolamid) ile kombinasyonunun aditif, ve kolinerjik agonistlerle (Pilokarpin) ise kısmen aditif etkileri olduğunu düşündürmektedir. Birden fazla oftalmik ilaç tedavisi kullanılması durumunda, tatbik edilecek her iki ilacın göze damlatılmaları arasında en az 5 dakika zaman aralığı olmalıdır.

Günde bir defadan daha sık yapılan uygulamaların ilacın intraoküler basıncı düşürücü etkisini azalttığı görüldüğünden, GLOKOPROST’un önerilen günlük tatbik sayısı günde 1 defadan fazla olmamalıdır.

Uygulama şekli:

Bütün göz damlalarında olduğu gibi, sistemik emilimi azaltmak için, gözün burnun kenarındaki kısmına bastırılarak, gözyaşı kanallarının bir dakika süreyle bloke edilmesi önerilir. Bunun damlanın damlatılmasından hemen sonra yapılması gerekmektedir.

İlaç uygulanmadan önce kontakt lensler çıkarılmalıdır. Uygulamadan 15 dakika sonra tekrar takılabilir.

GLOKOPROST’un kullanımı ile ilgili bilgiler

1.Şişenin koru
y
ucu dış kapağını çevirerek çıkartınız.

2.Şişenin iç kapağını döndürerek açınız.

3.Parmağınızın uç bölümünü kullanarak, hasta gözünüzün alt göz kapağını aşağıya doğru yavaşça çekiniz.

4.Damlatıcının ucunu gözünüze yaklaştırıp damlatıcıyı yavaşça sıkınız ve gözünüze sadece bir damla damlatınız.

5.Şişenin iç kapağı ile şişeyi kapatınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Özel bir uygulama gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon:Latanoprostun çocuklardaki etkinlik ve güvenilirliği değerlendirilmemiştir.

Bu nedenle çocuklarda kullanımı önerilmez.

Doz aşımı ve tedavisi

GLOKOPROST aşırı dozda verildiğinde, göz iritasyonu ve konjunktiva hiperemisi dışında göze ait herhangi bir yan etki oluşturmamaktadır.

GLOKOPROST’un yanlışlıkla ağızdan alınması durumunda, aşağıdaki bilgiler faydalı olabilmektedir:

Bir şişe GLOKOPROST 125 mcg Latanoprost içerir. Bunun %90’dan fazlası karaciğerden ilk geçişte metabolize olur. Sağlıklı gönüllülere intravenöz olarak verilen 3 mcg/kg Latanoprost her hangi bir belirti oluşturmamıştır, ancak 5.5-10 mcg/kg’lık dozlar, bulantı, karın ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, sıcak basmaları ve terlemeye neden olmuştur.

Orta derecede bronşial astımı olan hastalara Latanoprost’un klinik kullanım dozunun 7 katı verildiğinde bile, solunum sistemi, kalp atışı veya kan basıncı üzerine belirgin etkisi olmamıştır. GLOKOPROST’un aşırı dozda alımı söz konusu olduğunda, tedavi semptomatik olmalıdır.