FELDEN % 0.5 50 gr jel Zararları

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Felden zararları, Felden önlemler, Felden riskler, Felden uyarılar, Felden yan etkisi, Felden istenmeyen etkiler, Felden cinsel, Felden etkileri, Felden tedavi dozu, Felden aç mı tok mu, Felden hamilelik, Felden emzirme, Felden alkol, Felden kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

FELDEN JEL iyi tolere edilir.

aşağıdaki kategorilere göre listelenmiştir:

Çok yaygın(> 1/10), yaygın (> 1/100 ila < 1/10), yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1000), çok seyrek (<1/10.000) ve bilinmiyor (mevcut olan verilere göre sıklık tahmini yapılamayan) şeklindedir.

Deri ve deri altı doku bozuklukları:

Bilinmiyor: Muhtemelen tedaviyle ilişkili yan etkiler seyrek olarak bildirilmiştir. Klinik çalışmalarda yan etkilerin büyük çoğunluğunu hafif veya orta derecede lokal iritasyon, eritem, döküntü, pitroid kepeklenme, kaşıntı ve uygulama yerinde ilaçla ilişkili lokal lezyonların oluşturduğu görülmüştür.

FELDEN JEL’in sistemik emilimi çok düşüktür. Diğer topikal NSAİ ajanlarda da olduğu gibi nadiren sistemik reaksiyonlar meydana gelir.

Gastrointestinal sistem hastalıkları:

Bilinmiyor: Bulantı ve dispepsi gibi minör gastrointestinal yan etkiler olabilir. Abdominal ağrı ve gastrit gibi durumlar da seyrek olarak rapor edilmiştir.

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Pazarlama sonrası deneyimlerde aşağıdaki dermatolojik etkiler bildirilmiştir: Bilinmiyor: Kontakt dermatit, egzema ve fotosensitivite deri reaksiyonu.

Jelin iyice ovularak emdirilmemesi durumunda deride hafif ama geçici bir renk değişikliği ve giysilerin lekelenmesine rastlanabilir.