FELDEN % 0.5 50 gr jel Dozu

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Felden dozu, Felden dozaj, Felden doz aşımı, Felden uygulama, Felden kullanım şekli, Felden kullanımı, Felden kullanım süresi, Felden açmı tokmu, Felden nedir, Felden ne için kullanılır, Felden nasıl kullanılır, Felden faydaları, Felden etkileri, Felden günde kaç kez, Felden sabah mı akşam mı, Felden fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

1 g’lık dozu 5 mg piroksikama eşdeğer olan %0.5’lik jel, 3 cm’ye denk gelir, günde 3-4 defa rahatsızlık olan bölgeye uygulanmalıdır. Tedavi 4 hafta sonra yeniden gözden geçirilmelidir.

Uygulama şekli:

Bu ilaç yalnızca haricen kullanıma mahsustur. Oklusif bandaj yapılmamalıdır. Jel deriye ilaç artığı kalmayacak şekilde iyice ovuşturularak sürülür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

FELDEN JEL, daha önce jele veya piroksikamın herhangi bir dozaj formuna karşı aşın duyarlılık göstermiş kişilerde kullanılmamalıdır. Aspirin ve diğer NSAİ ilaçlara karşı çapraz duyarlılık potansiyeli mevcuttur.

FELDEN JEL, aspirin ve diğer NSAİ ilaçlarla astım semptomları, nazal polip, rinit, anjiyonörotik ödem veya ürtiker gelişebilen hastalara verilmemelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Bu topikal preparat ile doz aşımı oluşması beklenmez.